Salma Hajek: Vajnstin nije ni prvi i poslednji zlostavljač u filmskoj industriji, samo želim da to prestane…

0
424
Oglasi
Salma Hajek/Photo: YouTube printscreen
Salma Hajek/Photo: YouTube printscreen

U svom poslednjem intervjuu za Guardian, glumica Salma Hajek se osvrnula na vreme kada ju je maltretirao Harvi Vajnstin, producent koji stoji iza njenog najpoznatijeg filma “Frida”.

Salma Hajek je 2017. godine napisala za New York Times tekst u kom je detaljno opisala kako ju je seksualno uznemiravao godinama i kako je stalno govorila “ne”.

“Ne tuširanju sa njim. Ne dopuštam mu da me gleda kako se tuširam. Ne dopuštam mu da me masira. Ne njegovom golom prijatelju koji bi da me masira. Ne dozvoljavam mu da mi pruži oralni seks. Ne da budem gola sa drugom ženom. Ne, ne, ne, ne, ne… I sa svakim odbijanjem dolazio je Harvijev makijavelistički bes”, napisala je Salma Hajek.

NEMA MILOSTI ZA VAJNSTINA… SUD ODLUČIO: BIĆE IZRUČEN KALIFORNIJI DA BI MU SE SUDILO ZA ZLOSTAVLJANJE JOŠ 5 ŽENA

Ona se, razumljivo, ne uzbuđuje previše kada se priseti ovog dela svog života: “Tako je dosadno i staro!”, izustila je ona.

– Kada čitate moj tekst, vidite da sam se zaista fokusirala na maltretiranje a ne na seksualno uznemiravanje, i mislim da su žene prolazile mnogo gore kod njega. Vajnstin “nije jedini muškarac koji je samouveren samo kada zna da može da uništi žene” – kaže sada ona.

Glumica je navela da je u izvesnoj meri “normalizovala” njegovo maltretiranje i da je našla način da se nosi sa tim.

– Osećala sam se dobro kada me je maltretirao. Okej, tresla bih se posle i to me je deprimiralo, ali u celoj stvari je postojao aspekt crtanog filma. Kada bi me zvao tokom snimanja Fride i vrisnuo: “Zašto imaš jednu obrvu i brkove? Nisam te unajmio da izgledaš ružno!” Pomislila sam: “Ali zar nikada nisi pogledao sliku Fride Kalo? – prepričava Salma Hajek.

BOB DILAN OPTUŽEN ZA SE***ALNO ZLOSTAVLJANJE DEVOJČICE OD 12 GODINA

Iako u svom tekstu u New York Timesu navodi da misli da je Vajnstin nikada nije napao zato što je bila prijateljica sa Robertom Rodrigezom, Kventinom Tarantinom i Džordžom Klunijem, ali sada smatra da je “i ona sama bila veoma jaka”.

– Nisam samo rekla ‘ne’. Ja sam sila koju treba prepoznati – ponovo naglašava ona, te dodaje: “Nikad me nije video slabu. Nije da se ne plašim, ali ti to nećeš videti. Mogu da budem gotovo zastrašujuća u svojoj mirnoj snazi. 

Inače, kaže ona, Vajnstin “nije bio ni prvi ni poslednji” koji se prema njoj tako ponašao. Dodaje i da ima muškaraca koji još uvek maltretiraju žene u Holivudu.

– Sigurna sam da ih ima – bilo je sistematično. Ali jedna od mojih prednosti je što ne mogu da zamerim – kaže ona i zatim dodaje: – Takođe verujem da se ljudi mogu promeniti… Nisam zainteresovana da bilo koga sramotim. Samo želim da to prestane.

OGLASIO SE I MENSON POSLE OPTUŽBI ZA ZLOSTAVLJANJE: TE ŽENE ISKRIVLJUJU STVARNOST, SVE JE BILO SA NJIHOVIM PRISTANKOM

Salma Hajek je rođena i odrasla u Meksiku, i kaže da su uznemiravanje i rasizam podjednako zastupljeni u Holivudu.

– Pa, to ide ruku pod ruku. Kada ne poštuju vaše poreklo, osećaju da ste slabiji i hvataju se za slabost – kaže ona za Guardian.

HL/Izvor: b92.net

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime