SAD TREBA OPISATI KAKO JE BILO NA KONCERTU GIBONNIJA U NOVOM SADU… A sve staje u naslov njegove pesme – “Sreća”

0
574
Oglasi
Gibonni u SPENS-u/Photo: Teodora Ćirić
Gibonni u SPENS-u/Photo: Teodora Ćirić

Gibonni je u četvrtak uveče održao spektakularan osmomartovski koncert pred 10.000 posetilaca u rasprodatoj velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu.

I pre nego što je otpevao jedan stih pesme “Sreća”, kojom je otvorio skoro tročasovni koncert, Džiboni je dočekan ovacijama publike.

– Drago mi je da sam ponovo ovdje sa vama poslije sedam godina. Vjerujem da ćemo se odlično zabaviti večeras – uzvratio je Džibo.

https://www.youtube.com/watch?v=wTnqq1-VDOc

U prvoj polovini koncerta, kog je krasila impozantna scenografija bine sa maketom ribarskog broda “Udica”, Džiboni je proveo publiku kroz važne momente svoje karijere, kombinujući stare klasike i pesme sa aktuelnog albuma “Familija” (koji je objavio sa Oliverom Dragojevićem).

Publika je frenetično pozdravljala prve taktove svake pesme koju je Džiboni sa bendom izvodio, uživajući u prepoznatljivoj mešavini popa, roka, kancone i dalmatinskog zvuka. Spens je horski sa Džibonijem pevao hitove kao što su “Činim pravu stvar”, “Mirakul”, “Anđeo u tebi”, “Onako od oka”, “Ovo mi je škola”…

https://www.youtube.com/watch?v=Uvg11ukCEzA

– Prepoznajem mnoge drage ljude u publici. Vidim prijatelje iz Zadra, Skoplja, Beograda… Eto prepoznao sam i tebe…Ti, ti što si nosio žute cipele na koncertu u Sava centru – rekao je Džibo u jednom trenutku, da bi kao potvrdu njegovih reči jedan mladić podigao žutu cipelu u vazduh, što je izazvalo ovacije u publici.

Popularnog hrvatskog kantautora pratio je sinoć na sceni izvanredan bend sastavljen od vrhunskih istrumentalista, predvođen cenjenim muzičkim producentom Nikšom Bratošem koji je svirao gitaru. Koncert je glasom i pojavom obogatila pevačica Maya Azucena, a u pesmi “Judi, zviri i beštimje” Džiboniju i bendu pridružila se na sceni dalmatinska klapa, čiji su članovi pevanjem pojačali mediteranski ugođaj celog koncerta.

Potom se na scenu velikog Spensa popeo popularni hrvatski Roker Damir Urban koji je zajedno sa Džibonijem otpevao veliki hit “Libar”, kao i “Budi moja voda”.

– Imamo koncert na praznik žena i zahvaljujem se svim muškarcima koji su večeras ovdje radi mira u kući – našalio se Džiboni izazvavši smeh u publici.

U završnici koncerta koju je obeležilo izvođenje pesama “Oprosti”, “Vrime da se pomirim” i “Zlatne godine”, Džiboni je sišao u publiku i podelio radost nastupa sa ljudima koji su došli da ga vide i čuju.

Potom su se svetla u Spensu ugasila, da bi splitski kantautor sa nekolcinom muzičara prešao na manju pozornicu u sredini dvorane, gde je u samoj završnici koncerta u kamernoj atmsferi otpevao antologijsku pesmu “Nisi više moja bol”… Usledio je bis i horsko pevanje “Cesarice” svih deset hiljada ljudi u Spensu.

– Meni ne treba veća popularnost. Srećan sam što mogu podjeliti svoju muziku sa ljudima koji me razumiju – poručio je Džiboni publici.

HL/Izvor: Long Play

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime