Run, Laal Singh, Run… Snima se bolivudska verzija “Foresta Gampa”, a koštaće “đavo i po”

0
367
Oglasi
Laal Singh Chaddha/Photo: Paramount promo
Laal Singh Chaddha/Photo: Paramount promo

Sećate li se neobičnog dečaka, a kasnije muškarca Foresta Gampa, čiji lik je tumačio Tom Henks, a kojeg je kroz život vodila rečenica “trči, Forest, trči”? E sada je u Bolivudu snimljena indijska verzija ovog filmskog klasika.

Jedna od najvećih indijskih filmskih zvezda Amir Kan igra glavnu ulogu u filmu pod nazivom “Laal Singh Chaddha”.

ISPOVEST DŽONIJA MARA: KAD SAM PRESTAO DA PIJEM, POČEO SAM DA TRČIM KAO FOREST GAMP

Indijska adaptacija je zadržala nekoliko kultnih scena iz originalnog filma, koji je osvojio šest Oskara, uključujući i za najbolji film, poput igranja stonog tenisa i mnogo trčanja, ali su unete i neke promene.

Najpoznatija rečenica Foresta Gampa da je “život kao bombonjera, nikad ne znaš šta ćeš dobiti”, u indijskom filmu glasi: “Život je kao golgapa. Stomak vam je možda pun, ali vaše srce uvek žudi za još”. Golgapa je popularna indijska grickalica.

Indijska verzija filma takođe obećava da će gledaoce provesti kroz istoriju Indije na sličan način na koji je Forest Gamp prikazao važne događaje u SAD, poput Vijetnamskog rata.

Laal Singh Chaddha/Photo: Paramount promo
Laal Singh Chaddha/Photo: Paramount promo

Kan, zvezda megahita “Dangal” iz 2016. godine, i scenarista Atul Kulkarni za sada nisu otkrili mnogo o tome koje su indijske istorijske okolnosti sve prikazane u filmu. Kulkarni je samo rekao da je njegov scenario “predivna priča o predivnoj zemlji koja se zove Indija kroz predivnu osobu koja se zove Laal Singh“.

SVE TAJNE FORESTA GAMPA: TRI GLUMCA ODBILA ULOGU, HENKS GLUMIO BEZ HONORARA, A U SCENI PING-PONGA – NIJE BILO LOPTICE…

Kan (57) je priznao da je prvo oklevao da se upozna s Kulkarnijevim scenarijem, jer nije bio siguran da li je moguće napraviti adaptaciju takvog “„kultnog klasika”. Ali kada je pristupio sadržaju, znao je da je scenarista uspeo.

– Bilo je to dirljivo iskustvo za mene. Jako mi se svidelo. Odmah sam poželeo da snimim film – dodao je Kan.

Još jedna zvezda Bolivuda, Karina Kapur (41) u filmu glumi Singovu dugogodišnju prijateljicu Rupu, poput Dženi u Forestu Gampu, koju je tumačila američka glumica Robin Rajt. Kapur je rekla da je radnja “bezvremenska” s ljubavnom pričom u središtu.

Film s budžetom od skoro 23 miliona američkih dolara već je među 25 najskupljih u istoriji indijske kinematografije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime