Roni Vud otkrio kako se bori protiv teške bolesti: Smiren sam, biće šta će biti… “viša sila” rešava kada će se zavesa spustiti

0
633
Oglasi
Roni Vud/Photo: facebook@officialronnie
Roni Vud/Photo: facebook@officialronnie

Roni Vud, član Rolling Stonesa, Faces i Jeff Beck grupe, primljen je u Rokenrol Kuću slavnih davne 1989. godine, a zatim po drugi put 2012. godine, dokazujući svoj neosporan talenat kao rok muzičar.

Čuvajući detalje o svom zdravlju u to vreme, Vud (74) je ekskluzivno za The Sun u aprilu prošle godine govorio o svojoj tajnoj borbi sa retkim i agresivnim karcinomom malih ćelija. Ovo je usledilo nakon prethodne bitke 2017. godine kada je bas gitaristi dijagnostikovan rak pluća.

– Imao sam rak sada na dva različita načina – priznao je Vud 2021. razmišljajući o oba svoja zdravstvena problema. – Imao sam rak pluća 2017. i nedavno sam imao rak malih ćelija protiv kojih sam se borio tokom lockdowna – dodao je.

Poznato je da je Vud imao burnu “zdravstvenu istoriju”, zbog prekomernog korišćenja drogei alkohola, Vud je imao osam odlazaka na rehabilitaciju, gde je naučio koncept “više sile”.

Roni Vud progovorio o borbi s kancerom: Neko tamo gore me voli… a neko me voli i ovde dole

Osnovno uverenje i Anonimnih alkoholičara i Anonimnih narkomana, Vud je koristio svoje verovanje u “višu silu” da ga motiviše i da prebrodi svoju drugu bitku sa rakom. Muzičar je dodao:

– Sada prolazim kroz mnogo problema, ali tokom oporavka, morate da se izmestite od toga. A kada ishod predate svojoj višoj sili, to je magična stvar.

– To vas vraća na (AA i AN) molitvu za spokojstvo, ‘Daj mi smirenosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim.’ To je neverovatno. Šta će biti biće, to nema veze sa mnom. Sve što mogu da uradim je da ostanem pozitivan u svom stavu, da budem jak i da se borim protiv toga, a ostalo je na mojoj višoj sili.

Gitarista Rolling Stonesa postao instant internet zvezda…  Roni Vud oduševio Britance jer je na doelu BRIT nagrada došao – metroom

Kada mu je prvi put dijagnostikovan rak pluća, Vud je okrivio 50-godišnju naviku pušenja “25 do 30 cigareta dnevno”. Kao posledica rokenrol načina života koji je vodio, Vudu je bila potrebna petosatna operacija da bi mu uklonili deo pluća.

Tada je posvetio “vreme za oproštaj” voljenima, priznajući da je bolest za njega “mogla da bude poslednja spuštena zavesa”.

HL/Izvor: express.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime