Rod Stjuart prodao svoj katalog za skoro 100 miliona dolara…

0
146
Rod Stjuart, screenshot YouTube
Oglasi

Rod Stjuart prodao je prava na svoj katalog kompaniji Iconic Artists Group Irvinga Azofa za skoro 100 miliona dolara.

– Irving i ja smo stari znanci i verujem da imamo međusobno poštovanje i divljenje jedno prema drugom – izjavio je Stjuart u saopštenju datom za The Wall Street Journal.

– Moj životni rad je siguran u njegovim rukama.

Mik Džeger: Katalog benda neću da ostavim deci, ne treba im 500 miliona dolara da dobro žive…

Ostali umetnici koji su takođe prodali svoj katalog kompaniji Azofa uključuju The Beach Boys, Šer, Dejvida Krozbija, Lindu Ronštat, Grema Neša i Stephen Stills. Pored toga, Iconic je navodno prikupio preko milijardu dolara za investicije u buduće kupovine kataloških snimaka.

Ova vest dolazi manje od godinu dana nakon što je Stjuart odbio potencijalni sporazum sa Hipgnosis Songs.

– Ovaj katalog predstavlja moj životni rad – rekao je Stjuart tada (prema MusicWeek). – I postalo je kristalno jasno nakon dosta vremena i pažljivog preispitivanja da ovo nije prava kompanija da upravlja mojim katalogom pesama, karijerom ili nasleđem.

Rod Stjuart prvi put u Beogradu, 17. maja 2024. u Areni…

Stjuart se trenutno priprema za izlazak svog 32. albuma “Swing Fever” 23. februara, što će biti saradnja sa Džulsom Holandom. Većinom snimljen u studiju, album sadrži 13 obrada klasičnih numera velikih bendova.

– Džuls bi vežbao sa bendom jedan dan sa pesmama – objasnio je Stjuart Rolling Stoneu krajem prošle godine. – A onda bi sledećeg dana došao ja i sve bi bilo uživo i za tri sata smo snimili tri verzije, solo deonice su bile uživo, sve je bilo uživo osim mojih vokala, nema mnogo ploča koje se prave na taj način u današnje vreme.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime