Rekord je pao… Queen prodaju svoj katalog za – 1,27 milijardi dolara

0
390
Queen/Photo: facebook@Roger Tazlor official
Oglasi

Muzički katalog legendarne grupe Queen, zajedno s brojnim drugim pravima, u procesu je preuzimanja od strane Sony Musica za oko 1,27 milijardi dolara.

Vest je prvi objavio Hits, a prema njihovom izveštaju, jedino što nije pokriveno ugovorom su nastupi uživo, pravo koje će zadržati članovi osnivači Brajan Mej i Rodžer Tejlor, koji još uvek aktivno nastupaju s pevačem Adamom Lambertom.

Verovali ili ne, Brajan Mej se i dan danas muči s jednim rifom iz legendarne pesme grupe Queen…

Muzički katalog grupe Queen jedan je od najvrednijih u rock eri – s klasicima poput “Bohemian Rhapsody”, “Another One Bites the Dust”, “Radio Ga Ga”, “39”, “Somebody to Love” i “You’re My Best Friend”, kao i stadionske “We Will Rock You” i “We Are the Champions”, koje su dosegle globalnu popolarnost.

Disney i Universal Music Group trajno će zadržati prava na distribuciju izdanja grupe Queen u Severnoj Americi, ali će udeo benda u tantijemama sada ići Sony Musicu. Za ostatak sveta, očekuje se da će se ta prava preneti sa sadašnjih vlasnika UMG na Sony Music 2026. ili 2027. godine.

Legendarna pesma grupe Queen nova žrtva “cancel” kulture, izbačena sa kolekcije najvećih hitova…

1,27 milijardi dolara predstavlja rekord kod prodaje glazbenih prava, nadmašujući prethodni ugovor Brusa Springstina od 500 miliona dolara iz 2021. godine, takođe sa Sony Musicom, kao i ugovor postignut ranije ove godine u kojem je Sony pristao da plati 600 miliona dolara za polovinu izdanja Majkla Džeksona.

Queen je poslednja rock grupa koja je prodala prava za svoj katalog, pridružujući se spisku izvođača koji uključuje Boba Dilana, Stivi Niks, Blondie, Krisi Hajnd, Journey, Niki Siks, Stiva Vinvuda i brojne druge.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime