“Reci da”… za prvi video singl novog Potkrovlja

0
280
Potkrovlje/ Photo: Ivan Damjanović
Oglasi

Pop-rok bend Potkrovlje objavio je prvi video singl pod nazivom “Reci da” (Jugoton Croatia records).

Pesma kroz upečatljiv glas mladog glumca i pevača Dimitrija Lazića donosi intimnu ljubavnu priču o prihvatanju i odbijanju, zaogrnutu u slike hladnog, otuđenog grada i svirku koji priziva novotalasni zvuk.

Potkrovlje, autora i klavijaturiste Predraga Marinkovića, jedinstvena je pojava na regionalnoj sceni kao novi bend ali, ustvari, sa dugom tradicijom.

Potkrovlje/ Photo: Ivan Damjanović

Nastanak Potkrovlja seže u novotalasni Beograd. Bend je, između ostalog, učestovao 1980. godine na Palilulskoj olimpijadi kulture na stadionu Tašmajdan, sa Idolima, Električnim orgazmom i drugima bendovima “novog talasa”.

Kultni EKV albumi ponovno dostupni na streaming servisima

Marinković je sa pevačem Lazićem i još nekoliko novih članova nedavno ponovo pokrenuo Potkrovlje.

“Reci da” je samo najava, svojevrsni zvučni trejler novog Potkrovlja. Ova, i pesme koje će uslediti, donose zvuk bolje prošlosti, oplemenjen Marinkovićevim životnim iskustvom, ali se obraćaju slušaocu ovde i sada.

Džoni ratuje li, ratuje… Croatia Records objavila “Ravno do dna” na vinilu, Štulić uzvratio linkom za besplatan download

“Reci da” je snimio i producirao Dragiša Uskoković Ćima, nekadašnji basista Ekatarine Velike, uz remastering u studiju Croatia Records u Zagrebu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime