Razlog da se ustane rano… 25. marta na RTS dokumentarac o 65 godina KST-a

0
807
Oglasi
KST istorija/Photo: KST
KST istorija/Photo: KST

Šezdeset i pet godina Kluba studenata tehnike – KST predstavljeno je u dokumentarnom filmu autora Zorana Bulovića, čija će televizijska premijera zakazana za 25. mart u 7:30h u okviru emisije “Trezor” na Drugom programu RTS.

Marta 1954. grupa entuzijasta sa beogradskog Arhitektonskog, Građevinskog i Elektrotehničkog fakulteta osnovala je Klub studenata tehnike – KST.

Klub je u toku godina postao  kultno mesto po svojim koncertima, pozorišnim predstavama, modnim revijama, maskenbalima…

– Od nastanka do danas, KST je zadržao svoj autentični koncept po kome je poznat i postao je pravi rasadnik talenata i uspešnih ljudi u zemlji i svetu, koji se pored svih ostalih diče i titulom starih KST-ovaca. Zato je KST i sa 65 godina još uvek mlad – kaže se u najavi ostvarenja.

SIGURNA KUĆA URBANE KULTURE… 

Premijera dokumentarnog filma “Šezdeset pet godina KST” održana je 29. februara u KST-u.

Među učesnicima ovog ostvarenja su nekadašnji članovi uprave, tehnike, organizatori programa i voditelji KST Biljana Vukadinović Mitrović, Miroslav Mladenović- Miša, Radomir Bulat, Goran Ivanov, Dušan Stupar, Branko Ðurđević – Alfi, Peđa Ristić…

U stvaranju istorije kluba učestvovali su i arhitekta Vlada Slavica, akademik prof. Dejan Popović, muzičar Žika Jelić, glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić, te muzičari Goran Bregović i Momčilo Bajagić – Bajaga, Arsen Dedić, reditelj Mila Turajlić…

Na izradi filma pored Bulovića učestvovali su Mihailo Mika Mihailović, Goran Šakota, Vladimir Jelenković i Petar Peca Popović.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime