Rasprodaja traje i ne prestaje… I grupa ZZ Top prodala prava na svoje pesme kompaniji BMG i KKR fondu

0
386
Oglasi
ZZ Top/ Photo: youtube.com printscreen
ZZ Top/ Photo: youtube.com printscreen

Posle Boba Dilana, Nila Janga, Brusa Springstina i brojnih drugih muzičara koji su prodali prava na svoje pesme diskografskim kompanijama i rock grupa ZZ Top prodala je prava na svoju muziku matičnoj diskografskoj kompaniji BMG iako nije poznato za koju cifru.

BILI GIBONS PRVI PUT POSLE POSLE SMRTI DASTIJA HILA: REKAO MI JE “SHOW MUST GO ON”… ON JE ŽELEO DA ZZ TOP TRAJE I BEZ NJEGA

Osim diskografskoj kompaniji BMG, preostali članovi grupe ZZ Top prodali su udeo i investicionom fondu KKR. Ostali članovi rok grupe, koju su do smrti Dastija Hila u julu ove godine činili gitarista Bili Gibons, bubnjar Frenk Berd i pomenuti vokal-basista Dasty Hil, pozdravili su ovaj ugovor kao odličan način očuvanja njihove muzičke zaostavštine.

– Ponosni smo što nastavljamo da sarađujemo s BMG-om i širimo naš dugogodišnji odnos s ovom kompanijom. Ovaj novi ugovor osigurava da će dodatno nasleđe ZZ Topa trajati generacijama koje dolaze – rekao je njihov menadžer Karl Štubner u izjavi za novinare.

Ugovor, čija vrednost nije objavljena, uključuje njihov kompletan publishing katalog kao i njihov prihod od tantijema kao i tantijema od nastupa. Od osnivanja 1969. godine, prodali su više od 50 miliona albuma širom sveta, a uvršteni su u Rock & Roll Hall of Fame 2004. godine.

TRI ČUDNA BLUZERA… POGLEDAJTE TREJLER ZA DOKUMENTARAC “ZZ TOP: THAT LITTLE OL’ BAND FROM TEXAS”

Izvršni direktor BMG-a Hartvig Masuč dodao je povodom ovog sporazuma:

– Ovaj ugovor je dokaz uspeha, izdržljivosti i stalne muzičke važnosti ZZ Topa, ali i snage našeg partnerstva s KKR-om. Ovaj sporazum unapređuje našu viziju pružanja umetnicima i tekstopiscima ne samo finansijsko rešenje već i poštovanje i naklon njihovoj muzičkoj umetnosti.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime