Home»Muzika»Bili Gibons prvi put posle posle smrti Dastija Hila: Rekao mi je “Show Must Go On”… on je želeo da ZZ Top traje i bez njega

Bili Gibons prvi put posle posle smrti Dastija Hila: Rekao mi je “Show Must Go On”… on je želeo da ZZ Top traje i bez njega

4
Shares
Pinterest Google+
ZZ Top/Photo: Youtube printscreen
ZZ Top/Photo: Youtube printscreen

Basista grupe ZZ Top Dasti Hil preminuo je u 72. godini, a tužnu vest potvrdili su juče članovi benda Bili Gibons i Frenk Bird.

– Tužne smo zbog vesti danas da je naš saputnik, Dusti Hil, preminuo u snu kod kuće u Hjustonu. Nama, zajedno sa legijama ZZ Top fanova širom sveta, nedostajaće tvoje prisustvo, tvoja dobra priroda i trajna posvećenost… Nedostajaćeš nam jako, amigo – naveli su muzičari u izjavi za mediji.

ZZ Top je zbog smrti Dasti Hila otkazao naredni nastup u Simpsonvilu. Inače, pre nekoliko dana, 23. jula, Bili Gibons i Frenk Bird prvi put su nastupili bez Dastija Hila tokom pet decenija otkako bend postoji.

SVET IZGUBIO VELIKOG BLUZERA… BASISTA ZZ TOP DASTI HIL UMRO U 72. GODINI

Veliki muzičar je verovatno znao da mu se bliži kraj, ali očigledno je želeo da bend postoji i posle njegove smrti.

– Kao što je Dusti rekao pre odlaska, “Show Must Go On!” I … s poštovanjem, krenućemo dalje i poštovati njegove želje – rekao je Bili Gibons za SiriusXM radio.

Inače, od Dastija Hila oprostile su se brojne zvezde rokenrola. Od Dejvida Koverdejla iz grupe Whitesnake, do Flija, basiste Red Hot Chili Peppersa.

– Počivaj u miru, Dasti Hil – napisao je gitarista grupe Guns N’ Roses Sleš.

– Veoma sam tužan što sam čuo vest da je Dasti preminuo… Prelepa duša – napišao je Dejvid Koverdejl na Tviteru.

– O, čoveče. Volim Dastija Hila. Istinski roker – napisao je Fli iz Red Hot Chili Peppersa.

– Počivaj u miru Dasti Hil iz grupe ZZ top. Moje misli su usmerene prema Biliju Gibonsu i Frenku Birdu i prema svim fanovima ZZ Topa – napisao je Ozi Ozborn.

– Vau! Dasti Hil. Kakva ikona. Basista ZZ Topa zauvek. Tako jedinstven. Uvek džentlmen iz dana kada smo im svirali kao predgrupa, tokom davnih dana kada su nam oni bili predgrupa. Ne znam šta da kažem, osim “hvala” – napisao je Pol Stenli iz grupe Kiss.

Previous post

"Savršeni par" za solo start... Zdenko Kolar objavio singl sa Magic Bush

Next post

Džoni Mičel uskoro objavljuje svoje pesme koje je na svojoj magnetofonskoj traci snimao lično - Džimi Hendriks

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.