Rambo Amadeus: Radnici i seljaci su tražili kapitalizam… Evo ga. To je to.

0
188
Oglasi
Rambo Anadeus/Photo: facebook@ramboamadeus
Rambo Anadeus/Photo: facebook@ramboamadeus

Rambo Amadeus je pred zagrebački koncert dao intervju portalu ravnododna.com i govorio na nekoliko “teških” tema.

Jedna odf njih bila je neizbežna – politika.

– Imali smo mi mnogo visoko mišljenje o sebi, ja sam sada svoje kriterijume spustio, meni je važno samo da se ne ratuje. Nemoral, prevare, zloupotrebe, bahaćenje vlasti, nespremnost radničke klase da uči i menja se, sve ja to vidim, ali… Računam da je potreban jedan duži period mira, da bismo počeli da nalikujemo na normalna društva. Naravno, nalikovaćemo na normalno američko društvo, a ne evropsko, barem prvih 100 godina. Radnici i seljaci su  tražili kapitalizam. Evo, dobili su ga. To je to.

Rambo nije poštedeo ni medije…

– Ne gnjavi me nitko, sve je kako sam predvideo, uz prijatnu okolnost da su se pojavile društvene mreže na kojima sam sasvim lepo prisutan. Tada nisam predvideo da će uticaj mainstream medija da se sroza na jednu trećinu, a ove dve trećine da će preuzeti društvene mreže, što mi svakako pomaže da moj rad dođe do publike. Jebiga, ne može čovek baš sve da predvidi, makar bio i Rambo.

Teško je danas manipulisati medijima. Danas je besmisleno govoriti bilo šta, toliko reči se ispali istovremeno na sve strane da su izgubile značaj. Danas kad predsednik Amerike izvali neku budalaštinu, više niko ne reaguje. Svet se prosto navikao na apsurde, pa je izmišljanje apsurdnih priča kao umetnički izraz sasvim passe.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime