Psihodelična slika koju su The Beatles uradili tokom turneje po Japanu prodata na aukciji za 1,7 miliona dolara

0
118
The Beatles Press Photocredit Apple Corps Ltd/Universal Music Serbia
Oglasi

Slika koju su Beatles zajedno napravili tokom turneje po Japanu 1966. godine prodata je za 1,74 miliona dolara na aukciji u Njujorku, saopštila je aukcijska kuća Christie’s.

Delo urađeno tehnikom akrila i akvarela, poznato pod nazivom “Slike žene”, jedina je poznata slika koju su napravila i potpisalai sva četiri člana legendarnog britanskog rok benda – Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star.

Poslednja pesma Beatlesa dobila i spot… Režirao ga je Piter Džekson, a veštačka inteligencija “dodala” Džona i Džordža

Članovi Beatlesa naslikali su ovo delo u apartmanu starog hotela ”Hilton” u Tokiju, na listu tradicionalnog japanskog “vaši” papira.

Svaki član je slikao od jednog ugla prema sredini slike, gde su se svi na kraju potpisali, prenosi agencija Kiodo.

Bend je nastupao u dvorani Nipon Budokan u Tokiju od 30. juna do 2. jula 1966. godine, a svoj poslednji koncert na turneji odsvirao je krajem avgusta te godine u San Francisku.

Prvi put kada je Rik Rubin čuo Beatlese: Za mene su oni dokaz postojanja Boga…

Biograf Beatlesa Mark Luison rekao je da je popularna britanska četvorka odustala od turneje dva meseca nakon što su bili u Tokiju i da se nikada nisu vratili kao grupa.

– To je jedan od razloga zašto je ova slika tako posebna, jer nakog toga nisu imali priliku da ovoliko vremena provedu zajedno – rekao je Luison.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime