Prvi audio snimak Dejvida Bouvija prodat na aukciji za neverovatnih 40.00 funti

0
250
Oglasi
Dejvid Bouvi i The Konrads/Photo: Pinterest
Dejvid Bouvi i The Konrads/Photo: Pinterest

Prvi poznati snimak Dejvida Bouvija, dok je bio šesnaestogodišnji pevač u bendu The Konrads, prodat je u utorak na aukciji u Britaniji za gotovo 40.000 hiljada funti.

Engleska aukcijska kuća Omega, specijalizovana za muziku, navodi kako je pomama za Bouvijevim snimkom rezultirala time da mu je cena porasla četiri puta u odnosu na očekivanih 10.000 funti.

Snimak je otkriven ranije ove godine u jednom potkrovlju.

Pesma “I Never Dreamed” snimljena je u studiju 1963. kada su The Konradsi pitali Bouvija, koji je tada još nastupao pod imenom Dejvid Džons, da bude glavni vokal.

Promotivni crteži benda čiji je tada nepoznati Bouvi bio autor, zajedno sa fotografijama i dokumentima benda, prodati su za 17.130 funti, dok je poster The Konradsa iz 1963. prodat za 6.600 funti, rekli su iz Omege.

Bouvi je ubrzo nakon toga napustio bend, a slavu je postigao tek šest godina kasnije, kada je kao solo umetnik objavio singl “Space Oddity” o izmišljenom astronautu majoru Tomu.

Bouvi je tokom karijere, eksperimentišući sa soulom, diskom, džezom i ambijentalnom muzikom, stekao ugled jednog od najinovativnijih glasova u roku.

Preminuo je 2016. od raka, dva dana pošto je objavio poslednji album, na svoj 69. rođendan.

HL/Izvor: cdm.me

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime