Prijatelji Tejlora Hokinsa tvrde: Ubio ga je ludački raspored Foo Fightersa, žalio se da je iscrpljen i hteo je da odustane od turneje…

0
359
Oglasi
Tejlor Hokins/ Photo: YouTube screenshot
Tejlor Hokins/ Photo: YouTube screenshot

Nova svedočenja sugerišu da je Tejlor Hokins “izgoreo” zbog zahtevnog i zgusnutog rasporeda Foo Fightersa u mesecima pre njegove smrti.

U nedavno objavljenoj priči, Rolling Stone je intervjuisao nekoliko Hokinsovih bliskih prijatelja, uključujući Meta Kamerona iz Pearl Jama i Čeda Smita iz Red Hot Chili Peppers. Obojica muzičara se prisećaju da se pokojni bubnjar Foo Fightersa požalio na iscrpan radni raspored svog benda.

– Rekao mi je da ‘jebeno – više to ne može da radi’ – to su bile njegove reči – otkrio je Kameron, dodajući da veruje da je frontmen Foo Fightersa Dejv Grol s njim imao iskreni razgovor. – Verujem da su se ipak razumeli i zajedno doneli neke odluke, ali izgleda da je raspored turneja postao još luđi nakon toga.

– Pokušao je da ostane u igri – primetio je Kameron. – Učinio je sve što je bilo potrebno da održi korak, i na kraju nije mogao da izdrži.

– Iskreno, mislim da je bio jako umoran – rekao je Sas Džordan, kanadski pevač koji je Hokinsu dao prvi profesionalni posao i ostao blizak prijatelj sa bubnjarom. – Umoran od cele te igre.

KOLUMBIJSKE VLASTI: TEJLOR HOKINS JE U TRENUTKU SMRTI U ORGANIZMU IMAO 10 PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI

Džordan se prisetio da je razmenjivao o poruke sa Hokinsom o druženju sledeći put kada Foo Fighters budu svirali u Torontu. – A on mi je napisao: ’O, moj jebeni Bože. Ne mogu ni da gledam prokleti raspored turneje. Postajem jako nervozan zbog toga.’

Tejlor Hokins/Photo: YouTube printscreen
Tejlor Hokins/Photo: YouTube printscreen

Pričalo se da je Hokins izgubio svest prošlog decembra u avionu, prilikom leta na jedan od koncerata. U to vreme, izveštaji nisu identifikovali koji član Foo Fighters je dobio medicinsku pomoć.

– Samo je rekao da je iscrpljen i kolabirao, i da su morali da mu daju infuziju i slične stvari – objasnio je Čad Smit za Rolling Stone. Prema rečima bubnjara Red Hot Chili Peppersa, taj incident je bio “jedna od kapi koja je prelila čašu”.

FOO FIGHTERS OTKAZALI KOMPLETNU TURNEJU POSLE SMRTI BUBNJARA TEJLORA HOKINSA: VREME JE DA TUGUJEMO, DA SE ZBLIŽIMO SA SVOJIM VOLJENIMA…

– Posle toga, Hokins je imao veoma važan razgovor sa Dejvom i menadžmentom grupe. Rekao je: “Ne mogu da nastavim po ovom rasporedu i zato moramo nešto da smislimo”.

Predstavnik Foo Fightersa i njihovog menadžmenta demantovali su sve izjave date Rolling Stoneu.

– Ne, nikada nije bilo bilo kakvog sastanka na ovu temu – sa Dejvom i Silva Artist Management – rekao je predstavnik, dodajući da Hokins “nikada nije obavestio Dejva i menadžment o svojim osećanjima u vezi sa rasporedom benda. Niko od članova benda, niti bilo ko od Hokinsove porodice, nije pristao da bude intervjuisan za priču.

HAWK FOREVER… TRAVIS BARKER NA POSEBAN NAČIN ODAO POČAST POKOJNOM BUBNJARU FOO FIGHTERSA TEJLORU HOKINSU

Zvanični uzrok Hokinsove smrti još uvek nije objavljen. Rani toksikološki izveštaji su ukazivali na smrtonosno predoziranje, međutim prijatelji intervjuisani za Rolling Stone osporavaju su te tvrdnje.

Prema Setlist.fm, Foo Fighters su odsvirali 44 koncerta u 2021. Odsvirali su šest koncerata u 2022. pre nego što je Hokins preminuo, i imali su više od 40 dodatnih termina ove godine. Najnoviji album grupe, “Medicine at Midnight”, objavljen je 2021. godine, dok je prvi originalni film benda, horor komedija “Studio 6662, stigao u februaru 2022.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime