Prepravljanje istorije i bajka za srednju klasu… Džon Lajdon ponovo napao autore serije u Sex Pistolsima

0
311
Oglasi
Pistol/Photo: Disney promo
Pistol/Photo: Disney promo

Džon Lajdon objavio je još jedan napad na tv seriju “Pistol” koja će 31. maja početi da se prikazuje na streaming platformi Disney+ a koja se bavi grupom Sex Pistols u kojoj je Lajdon (Džoni Roten) bio pevač.

U objavi na njegovoj internet stranici njegov predstavnik je napisao kako im se činilo da će se serija baviti gitaristom Stivom Džonsom, a ne grupom u celini. “Prema trejleru čini se da to nije slučaj”, stoji u objavi.

DŽON LAJDON OČAJAN POSLE SUĐENJA S KOLEGAMA IZ SEX PISTOLSA: NA.EBAO SAM, TOTALNO SU ME FINANSIJSKI UNIŠTILI… HVALA,MOMCI!

“Džonova simpatičnost očigledno je korišćena kako bi se serija prodala, serija u koju on nije uključen, a stvorena je iza njegovih leđa. Stavljanje reči u Džonova usta i prepravljanje istorije. Fantazija srednje klase. Disney je ukrao prošlost i stvorio bajku koja ima malo veze s istinom”, navodi se u objavi koja se završava rečima :”Da nije tragično bilo bi smešno”.

BIVŠI GITARISTA SEX PISTOLSA PRED VRHOVNIM SUDOM BRITANIJE: DŽONI ROTEN JE “TOTALNI KU**C”…

Od početka je Lajdon bio i ostao glasni kritičar serije iza koje kao autor stoji slavni reditelj Deni Bojl. U avgustu prošle godine Lajdon je izgubio sudsku bitku protiv ostalih članova grupe oko korišćenja njihove muzike u seriji. Gitarista Stiv Džons i bubnjar Pol Kok suprotstavili su se Lajdonovoj nameri da ne dozvoli korišćenje njihove muzike pozivajući se na dogovor članova grupe iz 1998. godine prema kojem će se takve odluke donositi na temelju većinskog mišljenja članova grupe. Razočarani Lajdon tada je napisao:

“Ja sam glavni vokal i pisac pesama, frontmen, imidž, sve što vam padne na pamet. Ja sam to postavio. Kako to nije važno. To me je zaprepastilo“.

Serija “Pistol” bazirana je na biografskoj knjizi Stiva Džonsa “Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol” u kojoj glume Tobi Volas kao Džons, Džekob Slejter kao PolKok, Anson Bun kao Džon Lajdon i Kristijan Lis kao Glen Metlok.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime