Premijera dokumentarca “Trka na kraju sveta” na 71. Martovskom festivala

0
95
Trka na kraju sveta/ Photo: Promo
Oglasi

Dokumentarni film “Trka na kraju sveta” (2024) donosi uzbudljivu priču o trkačkoj ekipi iz Srbije, koja je osvojila prvo mesto u 500 km dugoj štafetnoj trci u surovoj pustinji Atakama.

Ovo ostvarenje, koje je režirao Galeb Nikačević Hasci-Jare, festivalsku premijeru imaće 26. marta od 15:30 časova na 71. Martovskom festivalu (Domaća panorama) u Domu omladine Beograda.

Krajem novembra 2023. godine trkačka ekipa iz Srbije BURT (Belgrade Urban Running Team) učestvovala je u TSP (The Speed Project), 500 km dugoj štafetnoj trci u Atakami u Čileu, najsuvljoj pustinji na svetu, duboko u Andima.

Trka na kraju sveta/ Photo: Promo

Na cilj su stigli za manje od 35 sati, osvojili prvo mesto i oborili rekord ove surove staze. Taj deo se naziva i “Put na kraju sveta“ (Ruta del fin del mundo) i najjužnija je tačka Latinske Amerike.

Pored nadmorske visine do 3400 m, karakterističan je po temperaturnim razlikama od preko 30 stepeni u toku dana, vetrovima, pesku i prašini. Agelast produkcija ih je pratila u tom, fizički i mentalno, najvećem izazovu do sada – kako za trkače, tako i za samu produkciju.

Rezultat toga je ovaj film, snimljen u Agelast Produkciji. Pored reditelja, autorsku ekipu čine Sandra Planojević Hasci-Jare, Miloš Korać, Nenad Veljović, Nikola Radojičić i Marko Ignjatović.

Trka na kraju sveta/ Photo: Promo

Martovski festival – 71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, biće održan od 26. do 30. marta 2024. godine u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent događaja.

Pored bogatog takmičarskog programa u nekoliko kategorija, publici će ponuditi i ekskluzivan revijalni program kroz Domaću, Regionalnu i Svetsku panorama.

Ulaznice za projekcije na 71. Martovskom festivalu su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda, putem eFinity prodajne mreže i onlajn.

Cena ulaznica su 350 i 500 dinara, dok studenti filmskih akademija, kao i do sada, uz indeks mogu besplatno da posećuju projekcije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime