Predstavi “Očevi i oci” Narodnog pozorišta u Beogradu tri nagrade na 8. Bucinim danima, gran-pri Marti Bereš

0
135
Bucini dani/Photo: Marijana Rajić
Oglasi

Osmi pozorišni festival “Bucini dani” završava se večeras svečanom dodelom nagrada u Domu kulture “Milosav Buca Mirković” u Aleksandrovcu.

Žiri u sastavu Aleksandra Janković (predsednica), Ksenija Krnajski i Boris Milivojević, odluku o nagrađenima je doneo jednoglasno.

Glumački gran-pri i statua čuvenog Čika Buce pripala je Marti Bereš za ulogu Ane Karenjine u istoimenoj predstavi (Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz).

“Zlatno zrno” za najboljeg mladog glumca dodeljeno je Aleksandru Vučkoviću za ulogu Mihajla u predstavi “Očevi i oci” (Narodno pozorište u Beogradu). Glumci ove predstave osvojili su još dve nagrade: najbolju žensku ulogu ostvarila je Vanja Ejdus (Elizabet), a “Zlatno zrno” za glumačku bravuru ide Seni Đorović za ulogu Nanke.

Najbolju mušku ulogu odigrao je Goran Jeftić u predstavi “Pluća”. Nagrada za produkciju “Minja Obradović” pripala je lazarevačkom Puls teatru za predstavu “Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina devetnaestog veka”.

Istina za po(d)neti… Osmi pozorišni festival “Bucini dani” u novom terminu od 25. do 30. septembra

Pozorišni festival “Bucini dani” osmislila je pre deset godina grupa entuzijasta i pozorišnih pregalaca sa misijom da se sačuva uspomena na Milosava Bucu Mirkovića, pozorišnog kritičara, književnika i esejistu. Za relativno kratko vreme festival se pre svega zahvaljujući promišljenim selekcijama pozicionirao na teatarskoj mapi Srbije uz podršku verne pozorišne publike, koja iz godine u godinu ispunjava salu do poslednjeg mesta u aleksandrovačkom Domu kulture.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime