Pre tačno 50 godina Pol Makartni saopštio je… The Beatles više ne postoje

0
244
Oglasi
The Beatles, Cavern Club Photo: ttripadvisor.com
The Beatles, Cavern Club Photo: ttripadvisor.com

Jedan od Beatlesa, Pol Makartni je 10. aprila 1970. godine saopštio da se bend raspada i da ništa više neće zajedno snimati.

Legendarna britanska grupa The Beatles i 50 godina posle njihovog raspada 1970. godine nije izgubila popularnost i nastavlja da dominira na muzičkoj pop sceni.

– Beatles se smatraju najčarobnijom avanturom 20. veka, a niko nije mogao da predvidi da će takav već izvanredni uspeh biti nastavljen i u narednom veku – izjavio je Frans presu istoričar grupe Mark Luison.

– I 50 godina posle raspada, oni ostaju umetnički nenadmašivi, a stvaraoce jednostavno guraju da pomeraju granice – rekao je Luison, autor knjige “The Beatles: All These Years”.

Makartni je tog 10. aprila 1970. izjavio da Betlesi neće više zajedno snimati, a na pitanje novinara da li planira nastavak saranje sa Džonom Lenonom, Makartni je kazao “ne”.

Obožavaoci su bili skrhani tom odsečnom izjavom, rekao je Filip Norman, autor zvanične biografije Makartnija objavljene 2016. godine.

– Čitava jedna generacija je odrasla uz Beatlese… Mnogi obožavaoci su tada mislili da je grozno živeti bez njih – rekao je Norman.

TAJNA SKRIVENA SVIMA PRED OČIMA… OVAKO SU STONESI PRUŽILI RUKU POMIRENJA BEATLESIMA

Nekoliko decenija kasnije, Beatlesi ostaju najprodavaniji umetnici svih vremena, sa hitovima koje je besmisleno nabrajati.

– Svudge se pominju. U svakodnevnom jeziku, u medijima… Stalno ih citiraju, drugi sviraju njihove pesme… Njihov šarm je neuništiv – dodao je Norman.

Grupa iz Liverpula sa Makartnijem, Lenonom, bubnjarem Ringom Starom i gitaristom Džordžom Harisonom krajem šezdesetih godina postaje toliko popularna da su postali “poznatiji od Isusa Hrista”, kako je rekao Lenon.

BASISTA THE WHO OTKRIO VELIKU TAJNU… EVO ŠTA SU USTVARI BEATLESI PEVALI DOK SE NIŠTA NIJE ČULO OD VRISKE EGZALTIRANIH FANOVA

Ta planetarna popularnost postaje toliko teška za članove benda da je Lenon jednom prilikom objasnio da pesmu “Help” iz 1965. godine treba “bukvalno shvatiti”.

– Kada sam pevao Help (Upomoć), to je značilo da je zaista tražim. Nismo mogli da se opustimo. To je trajalo 24 sata dnevno i ceo svet je želeo delić nas – rekao je Lenon.

HL/Izvor: beta

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime