Basista The Who otkrio veliku tajnu… Evo šta su ustvari Beatlesi pevali dok se ništa nije čulo od vriske egzaltiranih fanova

0
73
The Beatles/Photo; Promo
The Beatles/Photo; Promo

Odavno je poznato da su Beatlesi često umeli da odustanu od pokušaja pevanja originalnih tekstova na koncertima, dok su obožavaoci toliko vrištali daništa nije moglo da se čuje.

Ali prema knjizi nastaloj iz beleški koje je ostavio pokojni basista grupe Who Džon Entvisl, čini se da nisu baš bili uvek pristojni.

Knjigu “The Ox: The Last of the Great Rock Stars” napisao je Pol Ris uz punu podršku porodice pokojnog muzičara, koja mu je dostavila kutiju zabeleđki i i memoare koje je Džon napisao pre smrti 2002. godine.

U jednom odlomku koji je napisao Entvisl prepričao je jednu noć u Blekpulu, u Engleskoj, 1964. godine, kada su The Who sbirali kao predgrupa Beatlesima. Dok je gomila stvarala previše buke da bi čulo šta peva Fab Four, članovi The Who su bili odmah iza bine.

Džon Entvisl/Photo:facebook@John Alec Entwistle
Džon Entvisl/Photo:facebook@John Alec Entwistle

“Postalo je očigledno da su Beatlesi shvatili da, budući da vriskanje ne može biti zaustavljeno i da niko iz publike ne može da čuje nešto, mogu i da se dobro zabave”, napisao je. “Uskoro smo svi iz benda plakali od smeha uz reči koje su pevali Dđon, Pol i Džordž, a koje smo samo mi mogli da čuujemo. ‘It’s been a hard day’s c–k… I wanna hold your c–t…’. Odsvirali su poslednji akord otišli sa scene. A mi smo nastavili da se pakujemo smejući se”.

Entvislov sin Kristofer rekao je da preostali članovi The Who, Pit Tauzend i Rodžer Daltri nisu učesvovali u projektu objavljivanja ove knjige, ali da  razume zašto.

– Nisu bili sjajni prijatelji – objasnio je. – Jedino mjesto koje su tata i oni delili bila je pozornica. Sjajno su sarađivali, ali nikad nisu bili prijatelji. Bili su, možda, na samom početku, u  školi. Tada su imali odnos. Ali nakon toga bili su samo potpuno različiti ljudi.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime