Pravo iz Bruklina u Niš… DJ Amir 17. marta u klubu Feedback

0
219
Amir Abdullah/ Photo: Promo
Oglasi

U subotu 17. marta u niškom klubu Feedback nastuđiće izvrsni producent i muzičar iz Amerike, DJ Amir.

Amir Abdullah je deo hip hop istorije kao digger semplova, istoričar muzike, kustos kompilacija i DJ koji je već prepoznat koliko i neki od njegovih junaka iz detinjstva.

Jedan od retkih veterana hip hopa koji je istovremeno umetnik i producent, Amir Abdullah nastavlja da izlaže i proslavlja naizgled neiscrpni muzički katalog namenjen diggerima semplova, plesačima, muzičarima i avanturističkim ljubiteljima muzike.

Njegova ljubav prema jazzu datira iz detinjstva, stekao ju je kroz veliku kolekciju svog oca koja, koji sada čini dobar deo njegove zavidne biblioteke vinila. 2016. Amir startuje sa svojom prvom samostalnom kompilacijom za BBE, DJ Amir Presents: Buena Musica I Cultura, vatrena mešavina Salse iz Njujorka izvučena iz njegove bogate zbirke izgubljenih lokalnih hitova, pa čak i nekih neobjavljenih Latinskih džemova iz legendarnog kataloga Strata Records

Džez muzika nastavlja da vodi Amirov život kroz sopstvenu izdavačku kuću, 180-Proof (osnovana 2011. godine), koja poseduje ekskluzivna prava za objavljivanje uticajnog kataloga Strata Records i neobjavljenih sesija.

Amir Abdullah/ Photo: Promo
Amir Abdullah/ Photo: Promo

Iako je najpoznatiji kao selektor i kompajler izbornih melodija, Amirova ekspertiza se proteže i na poslovnu stranu muzičke industrije. Počevši od 1996. godine kao zaposleni Fat Beatsa na početnom nivou, upoznao je potpredsednika pre nego što je prešao na A & R za Rapster /! K7, a zatim upravljao prodajom za ABB Records i vodio izdavačku kuću Vak Poetics od 2007-2010.

Iskustvo koje je stekao kroz Strata Records dovelo ga je do online izložbe za muzej Scion IQ sa intervjuima sa uticajnim Detroit jazz ikonama, koprodukcije izložbe iz Strata u Lilu (Francuska) sa radom Leni Sinclaira, proizvodi “Strata u miksu” za Tourcoing (Francuska) Jazz Festival, kao i saradnja sa Carhartt Work In Progress.

Amirov razvoj u svetu hip hopa učinio ga je idealnim domaćinom za Adidas Original Vinil Svap događaj, kao i za nastup pre Cut Chemist, Q-Tip i Gilles Petersona za njegovu uticajnu radio emisiju, kao i nastup na otvaranju Gillesovog Worldwide festivala.

Amir živi da deli svoju strast i znanje o opskurnoj i potcenjenoj muzici bilo da je iza gramofona ili pulta za predavanje. Kao i džez muzičari koji ga i dalje inspirišu, nastavlja da prezentuje avanturističku muziku na novim i uzbudljivim mestima, oslanjajući se na zaboravljene umetnike i zvuke, inspirišući buduće muzičare i ljubitelje muzike širom sveta.

Podršku Amiru na nastupu u klubu Feedback pružiće DJ Funky Junkie.

Ulaznice u pretprodaj možete da nabavite u Vintage Shopu po ceni: prvih 50 po ceni od 300, ostale 400 dinara. Cena na dan koncerta, na ulazu u klub iznosiće 500 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime