Potpuno lud performans na Sava Promenadi: Danski čelista trči 36 kilometara i – svira Baha

0
252
Toke Moldrupa/ Photo: Nikolaj Lund
Oglasi

Nesvakidašnji muzički maraton danskog čeliste i posvećenog maratonca Toke Moldrupa biće održan u subotu, 24. septembra, od 11:00 časova na Sava Promenadi, kao veliko finale jubilarnog 10. ArtLink festivala.

Danski čelista će istrčati 36 kilometara, između Brankovog mosta i Kule Beograd, a posle svakog pređenog kilometra sviraće po jedan stav Bahove svite, pa će tokom maratona odsvirati svih šest Bahovih svita za violončelo.

Toke Moldrupa/ Photo: Nikolaj Lund

Toke Moldrup je jedan od najpriznatijih violončelista u Danskoj. Svetski mediji proglasili su ga za “zvezdu“, “čoveka sutrašnjice“, kao i “savršenog perfekcionistu na violončelu“.

Nastupao je solo i sa istaknutim muzičarima na velikim muzičkim scenama širom sveta. Tokom karijere razvio je strast prema trčanju na duge staze, koju je uvezao sa koncertima i muzikom koja je njegov najveći pokretač.

[accordion title=’ArtLink festival’]ArtLink festival, ove godine u svom desetom izdanju, kao deo evropske inicijative “Gradovi festivali“ i sa motom “Umetnici za prirodu“, održava se od 25. juna do 25. septembra na različitim lokacijama u nekoliko gradova u Srbiji i regionu.

Festival je i inicijator i nove regionalne platforme za promociju regiona kao kulturno-turističke destinacije uz kampanju “Umetnici za prirodu“ uz podršku Fonda za Zapadni Balkan i Evropske unije.[/accordion]

Na ideju da se oproba u muzičkom maratonu i spoji nespojivo došao je dok je trčao sa svoje troje dece sa kolicima za bebe.

– Osećam da sam konačno pronašao prirodnu vezu između muzike i sporta u kojoj će uživati svi, a takođe i ja – rekao je Moldrup uoči muzičkog maratona na Sava Promenadi.

Bahov muzički maraton danskog čeliste trajaće približno pet sati, a posetioci su pozvani da sa Moldrupom trče, voze bicikl i navijaju za njega duž rute uz Savu.

Toke Moldrupa/ Photo: Nikolaj Lund
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime