Koncert “Zoran peva Arsena“ 13 oktobra u Domu kulture Novi Sad

0
472
Oglasi
Photo: Promo

Album “Zoran pjeva Arsena”, dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, od objavljivanja u februaru 2019. godine pobudio je veliko interesovanje u regionu i zauzeo prva mesta top lista po prodaji.

Nažalost, epidemija i prerana smrt jednog od najboljih svetskih gypsy swing gitarista Damira Kukuruzovća prekinuli su promo turneju albuma.

ZORAN PREDIN OBJAVIO SINGL “PJESMA O NOVOJ ZVIJEZDI”, PESMU O PRIJATELJU KOGA JE NEBO PRERANO UZELO K SEBI…

Ipak, po želji Zorana, Damirove Marijane i Damirovog Django Banda, s mladim Kukuruzovićevim sledbenikom, gitaristom, Jurajem Markačem program “Zoran pjeva Arsena” i dalje će živeti na koncertnim nastupima u regiji, kojima će se Predin i Damirov Django Group pokloniti i Arsenu i Damiru.

Novosadska publika će moći da uživa u koncertu “Zoran peva Arsena”, u četvrtak, 13. oktobra u Domu kulture Novi Sad sa početkom u 21:00 čas.

Za album “Zoran pjeva Arsena”, Predin je kao Dedićev prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pesama.

Numere “Kuća pored mora”, “Moderato Canatbile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Koena i Vaya con Dios.

Na četiri pesme gost je Matija Dedić, poznati pijanista koji je svojim muzičkim umećem ovim pesmama dao potrebnu autentičnost.

Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenačkih novotalasnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći nesimpatizeri priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost.

Najvećim komplimentom ipak lično smatra to što su ga proglasili novotalasnim Arsenom Dedićem, upoređujući ga sa vrhunskim muzičkim virtuozom i pesnikom s kojim je Zoran dugo godina bio prijatelj i plodno sarađivao.

LAČNI FRANZ – TO BI BILO TO… KULTNI BEND SE OPRAŠTA OD FANOVA REGIONALNOM TURNEJOM, NA JESEN DOLAZE U NOVI SAD, RUMU, SMEDEREVO I BEOGRAD

U svojoj bogatoj umetničkoj karijeri objavio je 42 autorska albuma, 4 zbirke poezije, 2 knjige i jedan roman. Pisao je muziku za filmove i pozorište, okušao se u raznim muzičkim stilovima i nastupao po celom svetu, ali kako sam kaže – najbolje tek dolazi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime