Post-punk veče u klubu Fest uz Empty Story i Asphalt Chant

0
293
Empty Story, Klub Fest promo
Oglasi

Post-punk veče u klubu Fest zakazano je za 20. januar, a na njemu če nastupiti mađarski bend Empty Story, beogradski bend Asphalt Chant i DJ-evi Akasha i Nenad Bekvalac.

𝐄𝐦𝐩𝐭𝐲 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐲 je mađarski post-punk bend iz Békéscsabe. Osnovan je 2021. godine od strane Mihályja Kocsisa i Tibora Simona. Tekstovi su napisani na mađarskom jeziku. Bend je inspirisan ruskim post-punk bendovima poput Molchat Doma, Ploho, Nürnberg, kao i klasičnim goth rock bendovima poput Bauhausa i The Cure.

Imali su mnogo koncerata u Mađarskoj na festivalima i u klubovima. Od 2023. godine, pevač/gitara u bendu je Zsolt Kovács Moha. U avgustu, bend je nastupio na Fekete Zaj Festivalu, koji je najpopularniji underground festival u Mađarskoj.

𝐀𝐬𝐩𝐡𝐚𝐥𝐭 𝐂𝐡𝐚𝐧𝐭 je dark wave bend iz Beograda, Srbija, osnovan 2007. godine. Asphalt Chant nastupao je na festivalima kao što su EXIT, Dev9t, Festival srpskog podzemlja, Starwood… a bili su i predgrupa britanskom bendu The Faces of Sarah 2016. i 2022. godine u Beogradu, kao i 2022. godine u Atini.

Bend se pojavljuje na nekoliko kompilacija: “I mi plačemo iza tamnih naočara”, “Vreme brutalnih dobronamernika”, “Dark:Scene vol. 7”, “Dark Scene from Balkan” (objavljeno u Nemačkoj), “Messages beyond dark dreams vol. 3” (objavljeno u Rusiji)…

Britanski novinar i pisac Mik Merser, koji se takođe pripisuje kao osnivač žanra gothic rock, posvetio je pažnju bendu Asphalt Chant u svojoj knjizi ‘Music to Die For’, objavljenoj 2009. godine.

𝐃𝐉 𝐀𝐤𝐚𝐬𝐡𝐚 & 𝐃𝐉 𝐍𝐞𝐧𝐚𝐝 𝐁. su old-school DJ-evi beogradske Gotik scene. Puštajući muziku od 1996. godine, Akasha je gravitirala ka old-school Gothic zvuku sve do danas. Od 2013. implementirala je old-school EBM zvukove, uglavnom nemačkog porekla, dok se Nenad fokusira na čistu Gothic klasiku.

Svirka 20. januara počinje u 20 časova, acena ulaznice je 800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime