Poslednja pesma koju je Toše Proeski snimio ugledala svetlost dana uz pomoć AI tehnologije – evo kako zvuči

0
281
Toše Proeski, screenshot YouTune @djerikfox
Oglasi

“Kažu da vreme, vreme leči sve, ali šta mi vredi večnost bez tebe”, stihovi su iz refrena poslednje pesme koju je otpevao Toše Proeski. Makedonski pevač preminuo je pre 17 godina, a pesma je tek sada ugledala svetlo dana uz pomoć AI tehnologije.

Koristeći alate veštačke inteligencije, poznati makedonski radio voditelj, DJ i producent Kiril Zarlinov, poznatiji kao DJ Eric Fox, odlučio je da završi i uredi demo snimak iz studija koji mu je, kako navodi, Toše “ostavio u amanet” i – konačno ga objavi.

Premijerno objavljena pesma kojom je Toše Proeski trebalo da osvoji svet…

Prvi demo snimak nastao je u septembru 2004. u Kirilovom kućnom studiju. Pesmu “Kažu da vreme leči sve” Kiril je odlučio da pokloni svim obožavaocima Proeskog povodom njegovog rođendana, kako bi se njegov lik i delo zauvek pamtili.

– Veliko hvala celokupnom timu koji je nesebično pomogao u realizaciji pesme: Davoru Jordanovskom, Darku Tasevu, Ili Spasevu, Jovanu Jovanovu i Aleksandru Tasiću iz Leskovca. Posebno hvala Aleksandru Trajanovskom koji je doneo pesmu u Makedoniju i ponudio je Tošetu – rekao je Kiril.

Otkriven spomenik Tošetu Proeskom na mestu gde je poginuo 2007…  

Za spot se pobrinuo tim Studio 35 iz opštine Kavadarci, svetski poznat po pravljenju spotova za najveće svetske zvezde kao što su Ariana Grande, David Guetta, Ed Sheeran i mnogi drugi. Zarlinov je posebno zahvalio porodici Toše Proeskog na podršci u ovom projektu.

– Svojom čarolijom u glasu, karizmom, šarmom, skromnošću, dobrotom i ljudskošću uspelo je da dodirne milione srca i ulepša stotine dečijih života. Leči li vreme sve? Čini se da vreme nikada ništa nije izlečilo. Jednostavno se čovek navikne da živi s tom boli. Ostajemo da živimo s njegovom muzikom koja budi snažne emocije, ponosni na njegova muzička postignuća i dostignuća, njegov humanitarni rad i imamo odgovornost da čuvamo i negujemo uspomenu na njega – poručio je Kiril.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime