Posle dvogodišnje pauze tuzlanska Nula Plus se vraća na secenu video singlom “Skyscraper”

0
217
Oglasi
Nula Plus/ Photo: Promo
Nula Plus/ Photo: Promo

Posle skoro dve godine pauze tuzlanski bend Nula Plus predstavio je novi video singl “Skyscraper”.

Pesma se nalazi na aktuelnom albumu “Ubrzanje i sikira” i predstavlja jednu simbolično bitnu tačku u radu benda.

– Po prvi put smo čitav proces uradili u potpunosti sami. Naša ideja, naša oprema, naša energija, upale mišića… U našem narodu se kaže “najbolji si sam svoj majstor” i to smo definitivno i dokazali u ovom procesu koji je trajao nešto kraće od 4 meseca. Ispoštovali smo sva naše vlastite ideje i uz neku minimalnu i jako skromnu opremu pokazali da je moguće napraviti nešto što je vredno pažnje. Tako da ovim putem želimo afirmisati i mlađe bendove da se prihvate svojih računara, laptopa, kamera, telefona i neka stvaraju. “Do it yourself” je svakako moto koji donosi rezultate – poručili su iz benda.

[accordion title=’Nula Plus’]Bend Nula Plus mnogi smatraju pionirima new metal/hard core pravca u Bosni i Hercegovini ali i regionu. Od 2001. godine kada je grupa osnovana objavili su EP “Supermarionation” (2005), album “Cener” (2010) koji je sniman u beogradskom studiju Bare Wired i aktuelni “Ubrzanje i sikira” (2016).

Prekretnica u radu dogodila se 2005. kada su nastupali na festivalu mladih bendova u BiH – “Moja BiH” i kada su proglašeni za “najenergičniji bend u BiH”. Neposredno posle festivala ostvarili su saradnju sa producentom Ahmedom Imamovićem (10 Minuta, Go West, Belvedere), na spotu za numeru “Billy Badass” koja je prethodno iskorištena i za kanadski film “Two Days Earlier”.

Od 2001. do 2014. godine bend je obišao skoro sve ex-Yu zemlje svirajući na samostalnim koncertima ali i na raznim festivalima gde su obično bili “glavna atrakcija” među publikom. Sadašnju postavu benda čine: Ademir Bruljić (bubnjevi), Jasmin Avdić (bas), Džemal Trakić (gitara) i Almir Mulaosmanović (vokal).[/accordion]

U poslednje dve godine bend je pauzirao zbog obaveza članova, ali sada su ponovo na okupu i kako sami kažu:
– Pauza nam je u biti prijala jer smo se vratili željni novih snimaka, nastupa… a sviramo kao da smo poslednju probu imali juče.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime