Posle dve godine na istom mestu… Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor 26. oktobra u mts Dvorani

0
220
Rade Šerbedžija/Photo: Promo, Music Star
Oglasi

Glumačka legenda i vrsni umetnik Rade Šerbedžija nastupiće sa svojim orkestrom Zapadni kolodvor pred beogradskom publikom, 26. oktobra u mts Dvorani.

Koncert pod nazivom “Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih” biće održan posle dve godine na istom mestu, a podsećanja radi, Šerbedžija je u obnovljenoj kultnoj dvorani nastupio prvi put još 2018. godine, kada mu je gost na koncertu bio Damir Urban.

Rade Šerbedžija u Liverpulu snimio kratak vodič kroz omiljeni bar Džona Lenona…

Kao i uvek, bez potrebe preteranog najavljivanja, očekuje se da će Šerbedžija sa Kolodvorom publici prirediti vrhunski muzički, ali i glumački doživljaj, sa izuzetnim interpretacijama.

Rade Šerbedžija: Politički sam angažovan, ali ne želim da komuniciram sa bilo kojom vlašću… mladi treba da menjaju region

Neprikosnoveni je miljenik publike, koja neraskidivo vezuje njegovu glumu i muziku i uživa u njegovim vanserijskim i uvek dozirano eksplozivnim i krajnje emotivnim nastupima. Zbog toga su njegovi koncerti poznati kao oni koji se pamte i na koje se publika rado vraća, iznova i iznova… Poznato je da se Šerbežijini nastupi završavaju uvek burnim i dirljivim rastancima sa auditorijumom, a potom se dugo pamte.

RadeŠerbedžija i Zapadni kolodvor u mts Dvorani

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu, Ričardu trećem) i počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja, Una, Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi). Film “Oslobođenje Skoplja” je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija.

Rade Šerbedžija: Pa zamislite da sad svi uđu u Evropu… ko će onda na ovim prostorima zapovedati?

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je brojne zbirke pesama i snimio zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i live izdanja. Neki od najpoznatijih su: “Ne daj se Ines”, “Ponekad dolazim, ponekad odlazim”, “Orihi orihi”, “Imam pjesmu za tebe”, “Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime