Posle 17 godina ponovo u Beogradu … Therapy? 23. marta u Hangaru

0
116
Therapy?/ Photo: Promo
Oglasi

Poznati alternativni rok – metal bend Therapy? održaće koncert u Hangaru Luke Beograd u subotu, 23. marta.

Ovaj nastup biće njihov drugi koncert u Beogradu posle 17 godina, kada će se na repertoaru naći čitav opus iz njihove tridesetpetogodišnje karijere.

Therapy? jedan je od najznačajnijih bendova Severne Irske, nastao 1989. godine. U prethodne tri ipo decenije objavili su 16 studijskih albuma.

Debi album “Babyteeth“ (1991), bio je mešavina grandža, panka i hevi metala. Usledili su “Pleasure Death“ (1992) i “Nurse“ (1992) koji su stvorili reputaciju Therapy? kao jednog od najuzbudljivijih sastava na alternativnoj sceni.

Veliki komercijalni uspeh i masovnu popularnost stekli su izdanjem “Troublegum” iz 1994. godine, koje se našlo na petom mestu UK top liste albuma, prodato je u više od milion primeraka širom sveta, dobilo je zlatnu sertifikaciju u Velikoj Britaniji, a takođe je i nominovano za album godine na Mercury Prize 1994.

Ovaj album, kao i singlovi “Nowhere“, “Die Laughing“, “Screamager“ i “Trigger inside“ afirmisali su Therapy? kao jedan od najvažnijih rok bendova tog vremena.

Therapy?/ Photo: Promo

Naredno izdanje “Infernal Love“ iz 1995. godine donosi značajne promene u zvuku benda, dodajući elemente poput orkestracije i akustičnih gitara.

Pesme sa ovog albuma su se istakle po svojoj dubini i emotivnosti, a neke od najpoznatijih su “Stories“, “Loose“ i “Diane“ – obrada pesme američkog Hüsker Dü, koja je postala jedan od najvećih hitova benda.

Therapy?/ Photo: Promo

Peti studijski album “Semi-Detached“ objavljen 1998. godine, kombinuje tvrdi rok sa elementima elektronike i industrijskog zvuka.

Na ovom albumu sarađivali su sa producentom i elektronskim muzičarem Denijem Saberom, koji je doneo svoj stil i estetiku u zvuk benda. Ovo je bio prvi put da je Therapy? eksperimentisao sa elektronskim zvukom.

Pesma “Church of Noise“ posebno se izdvojila sa ovog albuma i bila popularna na alternativnim radijskim stanicama.

Narednih godina Therapy? su nastavili da eksperimentišu sa zvukom, na albumima “Suicide Pact – You First“ (1999) i “Shameless“ (2001). Album “High Anxiety“ (2003) doneo je bendu povratak na njihove tvrđe korene.

Prošle godine su objavili 16. studijski album “Hard Cold Fire“ koji predstavlja alternativni metal isprepletan sa grandžom i poprilično melodičnim refrenima, te se sastav Therapy? može pohvaliti kako i posle 35 godina stvara relevantnu muziku.

Therapy? je imao veliki uticaj na mnoge muzičare i bendove, a njihova muzika je ostavila dubok trag u alternativnom roku i grandž sceni.

Dobili su brojne nagrade i priznanja tokom karijere, a osim nominacije za Mercury Prize za album “Troublegum“, takođe su bili nominovani za Brit Awards i MTV nagrade.

Ograničen kontingent ulaznice je u prodaji po promo ceni od 2400 dinara onlajn putem Cooltixa, GigsTixa i Ticketsa, kao i na njihovim prodajnim mestima širom Srbije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime