Ponovo se sreli Klaris Sterling i Hanibal Lekter… Njihov razgovor bio je, pa… vrlo čudan

0
633
Oglasi
Kad jaganjci utihnu/Photo: Promo
Kad jaganjci utihnu/Photo: Promo

Entoni Hopkins (83) izjavio je da je, pre nego što je pročitao scenario, mislio da je “Kad jaganjci utihnu” priča za decu.

Glumac je dobio Oskara za izvanredni prikaz serijskog ubice doktora Hanibala Lektera u ostvarenju koje je premijerno prikazano pre 30 godina.

Stigao prvi trejler za TV seriju “Clarice”, sequel kultnog filma “Kad jaganjci utihnu”

U Variety video serijalu “Glumci o glumcima”, Hopkins se ponovo sastao sa koleginicom Džodi Foster (58), koja je, takođe, dobila Oskara za svoje tumačenje Klaris Starling, FBI agentkinje koja, uz pomoć Lektera, traga za drugim serijskim ubicom.

– Bio sam u Londonu 1989. godine, radeći predstavu “M. Baterflaj” – u prisećanju je Hopkins rekao Fosterovoj i dodao:

– Menadžer mi je poslao scenario. Pitao me je: “Zašto ovo ne pročitaš? Zove se Kad jaganjci utihnu”.

“Je l’ to priča za decu?”, upitao sam ga. Bilo je toplo letnje popodne, scenario je pristigao, pa sam počeo da ga čitam.

kad jaganjci utihnu, plakat
Kad jaganjci utihnu, plakat

Nakon 10 stranica, pozvao sam menadžera. “Je l’ ovo legitimna ponuda? Želim da znam. Ovo je najbolja uloga koju sam ikad pročitao.”

Završio sam i ostatak scenarija, a Džonatan (Dem, režiser) došao mi je u posetu u subotu popodne, pa smo večerali.

“Je l’ ovo prava ponuda?” Rekao je: “Da”. Ja sam rekao: “OK”.

– Bilo je divno sarađivati s njim. Nisam verovao koliko imam sreće, a plašio sam se da s tobom razgovaram – rekavši Fosterovoj.

– Mislio sam: “Upravo je dobila Oskara”. (Za film “Optužena”)

OTKRIVENO POSLE 28 GODINA: Džodi Foster i Entoni Hopkins zajedničke scene u “Jaganjcima” snimali odvojeno… uz prilično dobar razlog za to

Džodi je dodala da sa Entonijem nije imala prilike bolje da se upozna pre konkretne probe. Samo su mahali jedno drugom iz daljine.

– Kad si se pretvorio u Hanibala Lektera, preko sobe mi se ledila krv u žilama. Kao da smo se plašili da razgovaramo jedno s drugim nakon toga – prisetila se Džodi Foster i dodala:

– Vrlo sablasan filmski set. Svi zatvorenici, mračni i melanholični, pa onda dolazimo do Lekterove ćelije, koja je veoma osvetljena, pomalo fluorescentna i dvodimenzionalna…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime