Home»Film»OTKRIVENO POSLE 28 GODINA: Džodi Foster i Entoni Hopkins zajedničke scene u “Jaganjcima” snimali odvojeno… uz prilično dobar razlog za to

OTKRIVENO POSLE 28 GODINA: Džodi Foster i Entoni Hopkins zajedničke scene u “Jaganjcima” snimali odvojeno… uz prilično dobar razlog za to

6
Shares
Pinterest Google+
Kad jaganjci utihnu/Photo: Promo
Kad jaganjci utihnu/Photo: Promo

Davne 1991. zajedno su snimali film “Kad jaganjci utihnu” koji je, potom, ostvario svetski uspeh, ali Entoni Hopkins i Džudi Foster nisu se baš najbolje slagali. Džodi Foster, koja je igrala mladu inspektorku, priznala je nedavno da joj je kolegina uloga psihopate izazivala velik strah.

Od kultnog filma “Kad jaganjci utihnu” Džonatana Demija prošlo je dugih 28 godina, a i danas je jedan od najbolje snimljenih trilera s elementima horora.

Temeljen je na romanu Tomasa Harisa, njegovom drugom delu o Hanibalu Lektoru, psihijatru i kanibalu – serijskom ubici. Film je osvojio pet Oskara, uključujući onaj za najbolji film, kao jedini horor koji je odneo glavnu nagradu.

Kad jaganjci utihnu/Photo: Promo
Kad jaganjci utihnu/Photo: Promo

Najvažniju ulogu u filmu tumači Entoni Hopkins, koji je svojim ekspresijama, frazama i pogledima kod gotovo svakog gledaoca uspeo da utera strah u kosti, međutim, nisu gledaoci jedini koji su od njega strahovali. Među uplašenijima je na setu bila tada 29-godišnja Džudi Foster, koja je igrala FBI studentkinju, Klaris Starling.

Ova uloga prvobitno je bila namenjena glumici Mišel Fajfer koja ju je odbila nakon što je pročitala scenario, uz obrazloženje da ima previše gnusnih scena.

Sa druge strane, za Džudi Foster to u početku nije predstavljalo problem.

HL/Izvor: tportal.hr

Previous post

Ortdox Celtsi 27. put obojili Beograd u zeleno na Dan Svetog Patrika

Next post

"Život je loto" na sceni KC Čukarica... Urnebesna tragikomedija u kojoj publika glasanjem odlučuje kakav će biti kraj

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *