Pomogli ste nam više nego bilo koji psihijatar… evo kako je bilo na koncertu Buč Kesidija u Zagrebu

0
373
Buć Kesidi koncert Šalata Zagreb/Photo )Vedran Metelko
Oglasi

Grupa Buč Kesidi sinoć je velikim trijumfalnim koncertom na rasprodatom stadionu Šalata u Zagrebu potvrdila status jednog od najvećin pop/rock bendova nove generacije na ovim prostorima.

“Trebaš mi”… Levoruki disko pop-rok elektro boj bend Buč Kesidi objavio novi video singl

Pole famoznih pet koncerata 2021. Buč Kesidi su ponovo uspeli da naprave nešto što nije ni jedan novi bend pre njih. Rasprodata je Šalata. Ovaj omiljeni zagrebački stadion i jedan od najprestižnijih koncertnih prostora ovih krajeva dosad su punila velika strana imena kao što su Duran Duran ili Manu Chao i domaći rock divovi s karijerama dugim vipe od 30 godina poput Pipsa ili Bareta. Sad je to uspelo i daleko najmlađima od njih, levorukom disco pop-rock duu iz Pančeva sa samo dva studijska albuma.

Buć Kesidi koncert Šalata Zagreb/Photo )Vedran Metelko

I to ne samo da je uspelo, nego je više od 4.700 fanova na prepunom stadionu pokazalo da bend ima apsolutnu podršku za još veće stvari.

Euforija i dalje traje… Buč Kesidi održali sjajan koncert u rasprodatom Spensu

Svega nedelju dana posle Novog Sada turneja “Skupi snagu” sletela je u Zagreb. Na teren Šalate Zoran Zarubica i Luka Racić su izneli apsolutno sve što imaju – jake singlove i skrivene favorite okupljene na albumima “Posesivno – ospulsivni hospul” i “Euforija”, kao i nove tri pesme “Trebaš mi”, “Skupi snagu” i “Curimo po asfaltu”, savršeno uklopljene u set. “Nema ljubavi u klubu”, “Laž”, “Subota”, “Nebitna”, “Tiho”, “Kasno je” pojačanje su dobile u neobjavljenim gostima.

Maskirani dvojac Nipplepeople s bendom je izveo “Frku”, a z++ svoja dva jaka singla “Dijamanti” i “Ljeto već je gotovo” u velikom finalu koncerta zaključenom s megahitovima “Idemo do hodnika” i “Đuskanje ne pomaže”.

– Sinoć na Šalati se desilo nešto posebno i veoma bitno za nas, toliko podrške i ljubavi i od strane celog grada nam je pomoglo da ostvarimo nešto što smo sanjali kao klinci. Svirati na punom stadionu nije mala stvar, a nešto nam govori da smo zbog vas tek na početku. Zbog vas vredi uložiti svoj maksimum i dati sve od sebe kako bi pokazali našu muziku u najboljem svetlu. Beskrajno vam hvala na tome, vidimo se ponovo uskoro – poručio je bend nakon koncerta.

Neće biti ljubavi na Tašu pre jeseni… Odložen koncert Buč Kesidija za 16. septembar

O tome kakva je atmosfera bila na Šalati možda najbolje govori i iedan od transparenata koji su fanovi spremili za Pančevce, a na kome je pisalo: “Pomogli ste nam više nego bilo koji psihijatar”.

Buć Kesidi koncert Šalata Zagreb/Photo )Vedran Metelko

Sinoć na Šalati nisu trijumfirali samo Buč Kesidi. Sjajni Joker Out “naterao” je više od 2.500 fanova da se pojavi na njihovom nastupu koji je kulminirao evrovizijskim favoritom “Carpe Diem”, ali i pokazao da bend ima verovatno najjaču hrvatsku fan bazu za jedan slovenački bend. Priliku da otvori koncert, koju su iskoristili na fantastičan način, dobio je zagrebački garažni dvojac DJECA! uz pomoć Pocket Palme. Po sopstvenom priznanju bilo je ovo njihovo najbolje koncertno izdanje do sad.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime