Pol Stenli je bio u pravu… Rock and Roll Hall of Fame ne voli Iron Maiden

0
288
Oglasi
Iron Maiden/Photo: YouTube printscreen
Iron Maiden/Photo: YouTube printscreen

Iron Maiden ni ove godine nisu uspeli da se nađu na listi kandidata za  Rock and Roll Hall of Fame.

Britanske legende metala, koje su nominovane prvi put ove godine, izgubile su od Tine Tarner, Foo Fightersa, Džej Zija, The Go-Gos, Kerlol King i Toda Rundgrena.

Ukupno je bilo nominovano 16 izvođača. Pored Maidena, nisu prošli ni Rage Against The Machine, New York Dolls, Kejt Buš, Fela Kuti, Devo, Dajan Vorvik…

Odluka je pala… Rock & Roll Hall of Fame, klasa 2021: Tina Tarner, Džej Zi, Foo Fighters, Go-Go’s, Kerol King, Tod Rundgren…

Glasačko telo Hall of Famea čini više od 1000 ljudi, uključujući druge muzičare i članove muzičke industrije. Prema web stranici organizacije, faktori koji se uzimaju u obzir za potencijalnu indukciju uključuju “… muzički uticaj umetnika na druge umetnike, dužinu i dubinu karijere i delo, inovacije i superiornost u stilu i tehnici“.

Iron Maiden ispunili svoj san… Sada je i zvanično – fudbalski klub West Ham nosiće dresove s logom čuvenog benda

Poslednjih nekoliko godina obožavaoci su takođe mogli da glasaju za bend za koji žele da bude uveden. Tina Tarner je bila ukupni pobednik ovogodišnjeg glasanja, a Iron Maiden je bio na četvrtom, a Foo Fighters na petom mestu – iako pobednik dobija samo jedan glas u odnosu na ukupan broj.

Hall of Fame je do sada već prevideo nekoliko glavnih rok i metal bendova. Poslednjih godina su nisu uspeli da se kvalifikuju ni Judas Priest, Soundgarden, Thin Lizzy, Motorhead i Slayer.

Pol Stenli besan na Rock’n’Roll Hall od Fame: Ludost je što Iron Maiden nije primljen, šta još treba da urade?

Frontmen grupe Kiss Paul Stenli nedavno je odluku Kuće slavnih da “propusti” Maidene nazvao “ludošću”.

– Bez obzira da li im je važno, to što Maideni nisu u Kuči slavnih je  LUDOST – tvitovao je Stenli, čiji je bend konačno primljen 2014. – Bez obzira na to ko odlučuje, oni moraju da budu uvedeni. Oni su pomogli da se iznedri čitav žanr muzike. Šta još treba da urade?

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime