Home»Muzika»Odluka je pala… Rock & Roll Hall of Fame, klasa 2021: Tina Tarner, Džej Zi, Foo Fighters, Go-Go’s, Kerol King, Tod Rundgren…

Odluka je pala… Rock & Roll Hall of Fame, klasa 2021: Tina Tarner, Džej Zi, Foo Fighters, Go-Go’s, Kerol King, Tod Rundgren…

4
Shares
Pinterest Google+
Rock and Roll Hall of Fame/Photo: facebook@rockandrollhalloffame
Rock and Roll Hall of Fame/Photo: [email protected]

Kuća slavnih Rock & Rolla zvanično je objavila ovogodišnje kandidate. Foo Fighters, The Go-Go’s, Džej Zi, Kerol King, Tod Rundgren i Tina Tarner pridružiće se klasi 2021 u kategoriji Performers.

Pored toga, LL Cool J, Bili Preston i Rendi Rouds dobiće nagradu za muzičku izvrsnost. Kraftwerk, Gil Skot Heron i Čarli Paton dobiće nagradu Early Influence, a osnivač Sussek Recordsa Klarens Avant dobiće nagradu Ahmet Ertegun.

Ceremonija uvođenja biće održana u Klivlendu, u Ohio’s Rocket Mortgage FieldHouse, 30. oktobra. Predviđeno je da direktan prenos ide na HBO Max.

The 2021 Induction ClassJust Announced: The #RockHall2021 Inductees

Posted by Rock & Roll Hall of Fame on Tuesday, 11 May 2021

– Ovo je naša najraznovrsnija klasa u istoriji Rock & Roll Kuće slavnih – kaže predsedavajući Džon Sajks, koji je i predsednik IHeartMedia kompanije. –To zaista predstavlja stalnu posvećenost Kuće da oda počast umetnicima koji su stvorili ne samo rokenrol, već i zvuk kulture mladih.

RASKRINKAVANJE MITOVA: DA LI ROCK AND ROLL HALL OF FAME ZAISTA DISKRIMINIŠE ŽENE?

Troje ovogodišnjih primljenih – Dejv Grol, Tina Tarner i Kerol King – po drugi put ulaze u Kuću slavnih. King je primljena zajedno sa bivšim partnerom u pisanju pesama Gerijem Gofinom 1990. godine kao neizvođač, Tina Tarner ušla je 1991. godine kao polovina duera Ike & Tina Turner, a Grol je 2014. godine primljen kao bubnjar Nirvane.

– Veoma je teško biti primljen dva puta, a ove godine imamo tri takva slučaja –  rekao je Sajks. – Takođe nije bilo mnogo godina kada su tri od šest primljenih žene: Tina, Kerol i Go-Gos. To samo pokazuje kontinuiranu snagu i relevantnost i prepoznavanje žena u muzici.

Prošle godine, pandemija je naterala organizatore da se u novembru vrate na virtualni događaj na HBO-u. Po prvi put u istoriji Kuće slavnih, mini-dokumentarci u čast primljenih zamenili su živa izvođenja.

– Gledaoci su odlično prihvatili taj koncept – kaže Sajks. – Mislim da ćete videti sjajan događaj uživo, a možda i hibridnu emisiju na HBO-u koja će biti kombinacija žive muzike i nekih od ovih dela u dokumentarnom stilu koji su zaista ispričali priču o umetnicima.

SLEŠ, HAMET I MORELO ODALI POČAST EDIJU VAN HEJLENU NA CEREMONIJI PRIJEMA NOVIH ČLANOVA U ROCK AND ROLL HALL OF FAME

U Kući slavnih se nadaju da će događaj uživo sadržati nastupe svih prisutnih, iako Tina Tarner živi u Švajcarskoj i nije nastupala od kraja njene svetske turneje 2009. godine.

– Bili bismo ponosni i počastvovani da prisustvujemo njenom nastupu – kaže Sajks.  –Zavisi samo od toga kako se oseća i da li želi da leti u Ameriku. Bio bi to pravi trenutak. Obećavam, ako ona ne bude mogla da putuje, grupa umetnika će joj odati počast na sjajan način.

Ove godine postoji neuobičajeno velik broj primljenioh u Hall of Fame van kategorije Izvođači. Većina ceremonija ima dva ili tri takva kandidata, ali ovaj put ih je je sedam.

– To je zato što smo zaista prvi put ove godine stvorili posebne odbore koji zapravo nominuju i uvode umetnike – kaže Sajks.  – To su vrlo raznoliki odbori koji zapravo uključuju same umetnike poput Derila Mekdanijelsa, Litl Stivena i Toma Morela. LL Cool J i Kraftwerk su, na primer, u prošlosti nominovani šest puta. Nisu uspeli da uđu kroz redovan postupak, a dobijanje nagrada za muzičku izvrsnost i rani uticaj omogućava im da postanu deo Kuće slavnih.

HL/Izvor: rollingstone.com

 

Previous post

Španski metar ponovo u Beogradu i Novom Sadu

Next post

Wait And Weed... Slipknotov Clown uskoro lansira liniju kanabisa i reklamira je jezivim logotipom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *