Pojavila se teorija o sabotaži na snimanju filma “Rust” koja je dovela do tragedije… Kome je bio namenjen pravi metak?

0
428
Oglasi
Alek Boldvin, Halina Hačins/Photo: instagram
Alek Boldvin, Halina Hačins/Photo: instagram

Dve sedmice pošto je dogodila nesreća na snimanju filma “Rust”, kada je Alek Boldvin ustrelio snimateljku Halinu Hačins još uvek nema službeno optuženih za taj događaj.

Međutim, sve se više spominje ime Hane Gutijerez Rid, oružarke na snimanju filma koja je brinula o korišćenju lažnih a ne pravih metaka. Zbog toga, njen advokat objavio je službenu izjavu u kojoj navodi kako ona nije mogla ni da pomisli da bi se u pištolju koji je koristio Alek Boldvin nalazili pravi meci.

– Ko ih je tamo stavio i zašto, to je pravo pitanje – naveo je advokat Džejson Bouls, dodajućio kako je Hana Gutijerez Rid uradila sve da osigura sigunost na snimanju uključujući i proveru metaka.

– Niko nije mogao da predvidi ili pomisli da će neko uneti prave metke na snimanje filma – stoji u advokatovom saopštenju.

Neiskusna filmska oružarka Boldvinu dala pištolj… Pre samo nekoliko nedelja u jednom podkastu priznala: “Nisam sigurna da sam spremna za ovo…”

Prema saopštenju kancelarije šerifa u gradu Santa Fe, mestu na kojem se snimao film pronađeno je 500 metaka, neki su bili ćorci, neki su bili pravi meci, a neki su bili “glupi” meci koji izgledaju kao pravi i služe za uvežbavanje punjenja i pražnjenja pištolja. Advokati Hane Gutijerez Rid tvrde kako ona ne zna otkud pravi meci na mestu snimanja filma. Ali, u sredu je advokat Bouls rekao kako je “osoba koja je stavila prave metke u kutiju ‘glupih’ metaka nameravala da napravi sabotažu na snimanju”.

HaniaGutjierez Rid, Alek Boldvin/Photo: printscreen
Hana Gutjierez Rid, Alek Boldvin/Photo: printscreen

Iako nije spominjao imena, on je zapravo optužio “nezadovoljnog” bivšeg člana snimateljske ekipe filma da ima veze s unošenjem pravih metaka na snimanje. Naime, nekoliko sati pre nemilog događaja nekoliko članova ekipe napustilo je snimanje filma navodeći kao razlog sigurnost na snimanju i finansijske razloge. Bouls je, gostujući u emisiji “Good Morning America”, rekao:

– Zašto bi to neko uradio osim s namerom da izazove incident na snimanju? Ne kažemo da je neko želeo da se dogodi tragedija odnosno ubistvo ali želeli su da dođe do bezbednosnog incidenta na snimanju. Verujemo da se upravo to dogodilo.

Prva izjava Aleka Boldvina posle strašne nesreće na snimanju: Srce mi je slomljeno, apsolutno sarađujem s policijom da bismo saznali kako se ova tragedija desila

Posle tih tvrdnji izjavu je za CNN dala Lejn Loper, bivša članica ekipe koja je radila na snimanju filma “Rust”, koja se suprotstavila teoriji o sabotaži nazivajući je “opasnom i neodgovornom teorijom”.

Hana Gutijerez Rid je pre nedelju dana potvrdila da su se pre nesrećnog događaja na snimanju filma zbile još dve situacije u kojima je došlo do greške prilikom korišćenja oružja.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime