Pogrešio sam, bio sam glup, žao mi je… Džastin Timberlejk se javno izvinio Britni Spirs i Dženet Džekson

0
336
Oglasi
Džastin Timberlejk/Photo: YouTube printscreen
Džastin Timberlejk/Photo: YouTube printscreen

Džastin Timberlejk javno se izvinio Britni Spirs i Dženet Džekson zbog svojih nesmotrenih izjava i ponašanja.

“Želim da preuzmem odgovornost za svoje pogrešne poteze”, napisao je Timberlake na Instagramu podstaknut dokumentarnim filmom “Framing Britney Spears”.

TRAUME IZ “DETINJSTVA”… DŽASTIN TIMBERLEJK ZAGREVAO PUBLIKU ZA STOUNSE, A ONDA SU FANOVI POLUDELI I POČELI DA GA GAĐAJU…

Izjava se pojavila nedugo nakon premijere filma “Framing Britney Spears” u kojem se pojavljuje i Timberlejk. Reč je o dokumentarnom filmu u produkciji The New York Timesa o karijeri Britni Spirs i borbi za starateljstvo s kojom se Timbmerlejk našalio što je naštetilo Britni u javnosti. Nakon što su prekinuli svoju vezu ranih 2000-tih mediji su Britni omalovažavali, zbog čega se u filmu pojavljuje isečak iz radio emisije iz tog vremena, a u kojem se Timberlejk hvalio kako je spavao s njom.

“Duboko mi je žao zbog tog vremenskog razdoblja mog života u kojem su moji postupci doprineli problemima, gde sam govorio ne razmišljajući ili nisam zagovarao ono što je ispravno. Razumem da sam u ovim trenucima i u mnogim drugima zatajio i imao koristi od sistema koji odobrava mizoginiju i rasizam. Izričito želim da se izvinim Britn Spirs i Dženet Džekson, i to jednoj i drugoj pojedinačno jer ja poštujem ove žene i znam da sam pogrešio”.

Timberlejk se već dugo suočava s kritikama svojih izjava posle Super Bowla 2004. godine na kojem je nastupila Dženet Džekson tokom koje je Džastin otkrio njezu bradavicu tokom prenosa uživo, što je kasnije objašnjeno kao greška kostimografa. Reakcija na taj incident dovela je do sve slabijeg emitovanja muzičkih video spotova Dženet Džekson na MTV-u i povlačenja njenog poziva za dodelu Grammy nagrada kasnije te godine. Timberlejku je bilo dozvoljeno da nastupi na Grammyjima pošto se izvinio 2018. godine. Razmišljajući o incidentu u intervjuu sa Zejnom Lovom uoči još jednog nastupa na Super Bowlu, Timberlejk je izjavio da je “naleteo” na ono što se dogodilo s Dženet Džekson.

– Pogrešio sam i to je nešto na šta se morate da se osvrnete i krenete dalje. Ne možeš da promeniš ono što se dogodilo, ali možeš da ideš napred i učiš iz toga – izjavio je tada. Nedeljama kasnije, Dženet Džekson je javno demantovala glasine da će se pojaviti uz Timberlejka na poluvremenu 2018. godine. Na svom Instragramu on je tim povodom napisao:

“Nisam bio savršen u snalaženju kroz sve ovo tokom svoje karijere. Znam da je ovoizvinjenje prvi korak i ne oslobađa me moje prošlosti. Želim da preuzmem odgovornost za svoje pogrešne korake u svemu tome, kao i da budem deo sveta koji uzdiže i podržava žene”.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime