Pogledajte spot koji je podigao Ameriku na noge… sve se dešava – u crkvi

0
177
Sabrina Carpenter - Feather, screenshot
Oglasi

Bivša Diznijeva zvezda Sabrina Karpenter snimila je spot za pesmu kojim je debelo uznemirila vernike u Nujorku, ali i celoj Americi.

Sveštenik Džejmi Gigantijelo, koji je dozvolio pevačici da snimi spot u Crkvi, degradiran je.

Sećate li se časne sestre koja je po-ki-da-la u italijanskom The Voiceu? Napustila je crkvu, konobariše i želi pevačku karijeru…

U spotu za pesmu “Feather” pevačica je plesala ispred oltara, obučena u ultra kratku crnu haljinu od tila, koja je jedva prekrila telo. U pesmi ona peva o toksičnim vezama i zaključuje da se “oseća lako kao pero” bez takvih muškaraca u svom životu.

U jednom momentu kleči ispred oltara u neprikladnoj pozi, koja je zgrozila javnost, a na kraju snimka, pastelni kovčezi muškaraca koji su umrli ranije na snimku su postavljeni tik uz oltar.

Uvreda za sve hrišćane ili rušenje tabua? Crkva pokrenula peticiju da se zabrani film Pola Verhovena o bludnim časnim sestrama

Snimak je objavljen pre tri nedelje, a kako je bilo negativnih reakcija zbog činjenice da je snimljen u crkvi, reagovala je Bruklinska eparhija.

“Biskup Robert Brenan zgrožen je onim što je snimljeno u crkvi Blagovesti Presvete Bogorodice u Bruklinu. Parohija nije sledila eparhijsku politiku u pogledu snimanja na crkvenom imanju, što podrazumeva pregled scena i scenarija”, navodi se u saopštenju.

Parohijani su bili zbunjeni i ljuit, pa je biskup Brenan održao reparativnu misu. Nedugo zatim, sveštenik Gigantijelo je lišen svih administrativnih dužnosti. Ubrzo se izvinio na Facebook stranici crkve, nazvavši muzički spot ‘sramotnim prikazom’.

There’s No Business Like Church Business… Da li znate da Engleska crkva zarađuje kada slušate neke pesme Bijonse, Rijane, Džastina Timberlejka…

On je objasnio da je došlo do problema u komunikaciji sa producentima spota. Naime, oni navodno nisu precizirali kakav će spot biti snimljen i samo su naveli da je reč o projektu sa Sabrinom Karpenter. Gigantijelo je mladu pevačicu pretražio na internetu, a pošto nije našao ništa sporno o njoj, dozvolio je snimak.

“U želji da dodatno učvrstim vezu između mladih kreativnih umetnika, koji čine veliki deo ove zajednice i parohije, pristao sam na snimak nakon što opšta pretraga o pevačici nije otkrila ništa sumnjivo”, napisao je sveštenik.

Da li vas zanima plejlista patrijarha Porfirija? Ovo su omiljene rok pesme prvog čoveka Srpske pravoslavne crkve

Obećao je da će prihod od video snimka donirati Centru za podršku ženama “Bridge To Life”, kriznom centru za trudnoću u Njujorku.

“Nema sumnje da su mnogi uznemireni onim što se dogodilo, ali ne više od mene. Molim da, po uzoru na Hristovo praštanje, nađete mogućim da oprostite moj propust u ovoj nesrećnoj stvari”, zaključio je on.

Pogledajte “sporni” spot:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime