Početak ŠA festa u znaku teatra i mališana, a večeras kreću svirke… Na bini Zoster, Ritam nereda, Goblini…

0
193
Haos Animatori - ŠA Fest 2023/Photo: Ša Fest promo
Oglasi

Četvrti Memorijalni art festival ŠA Fest nastavljen je sinoć kada je u Ljetnoj bašti, pred oko 500 posetilaca, odigrana predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Audijencija” u režiji Milana Neškovića, sa Miodragom Radonjićem i Nikolom Rakočevićem u glavnim ulogama.

Objavljen kompletan line-up ŠA Festa: Na glavnoj bini Ritam nereda, Goblini, Zoster…

– Ovo je prvi put da nastupam na festivalu, čiji cilj je podrška talentovanim umetnicima i njihovom autorskom radu. Mislim da je to sjajna ideja, jer umetnost ne smije da bude privilegija velikih gradova. Da bi se to dogodilo moraju da postoje i ovakvi festivali u manji sredinama – poručio je glumac Nikola Rakočević.

Audijencija – Ljetnja bašta – ŠA Fest 2023/Photo: Ša Fest promo

Ispred Galerije “Sreten Stojanović”, u Art kutku ŠA festa, organizovana je slikarska radionica za najmlađe. Novim naraštajima “grada slikara” članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora na zabavan način pokazali su osnovne slikarske tehnike i načine na koji da na papir prenesu svoju kreativnost. Slikarska radionica na istom mestu od 19.00 časova biće održana i večeras.

ŠA Art kutak – ŠA Fest 2023/Photo: Ša Fest promo

I drugo veče u zoni ŠA kids “Haos majstori” bili su zaduženi da mališanima pruže edukativno-zabavni program, u kojem nije nedostajalo igre, plesa i smeha, ali ni – robota.

Muzički deo programa ŠA festa počinje večeras kada će u ŠA live zoni u Ljetnoj bašti biti održano rok i rege veče na kojem će nastupiti Zoster, Ritam nereda, Goblini, Del Arno bend i Svemirko. Program počinje u 20.00 časova.

MIKŠA JE OTIŠAO DA SVIRA S ANĐELIMA… Preminuo frontmen benda Tattoo

Večeras od 22.00 časa sa radom počinje i Elektro park u Starom gradu. Glavna zvezda je Brazilka Fernanda Martins, koju smatraju jednim od najvećih ženskih imena svetske tehno scene. Osim nje nastupaju i Mladen Tomić, Marko Milosavljević, Marta Grabovšek i Level 7 El.

Prijedor – ŠA Fest 2023/Photo: Ša Fest promo

ŠA fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom umetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umetnike i njihov autorski rad.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime