Dejvid Bouvi spasao život Piteru Fremptonu… Legendarni gitarista u memoarima otkrio kakva je faca bio Ziggy

0
279
Oglasi
Piter Frempton, Dejvid Bouvi/Photo: facebook
Piter Frempton, Dejvid Bouvi/Photo: facebook

Gitarista Piter Frempton prisetio se kako mu je Dejvid Bouvi potencijalno spasao život tokom leta avionom 1987. godine.

Frempton je priznao da mu je Bouvi pre toga spasao i karijeru, kada ga je te godine unajmio za svetsku turneju Glass Spider. Tokom te turneje dogodila se i situacija koju je Frempton opisao u svojim memoarima koji uskoro treba da se pojave, prenosi Mirror.

– Na toj turneji imali smo privatne avione, a neposredno pre jednog leta, već smo svi bili unutra i avion je počeo da rula, dim je počeo da kulja iz ventilacije – prisetio se Frempton. – Dejvid je to primetio, otrčao do pilotkske kabine i rekao pilotu da zaustavi avion. Stjuardesa je odmah pobegla pomoćnim stepenicama, a ja sam se sledio u sedištu. Dejv me doslovno podigao sa sedišta i odveo do izlaza gde smo se spustili niz tobogan. Nikad to neću zaboraviti. Mogao je i da misli samo na sebe, ali hteo je da se uveri da sam dobro. Takav je bio sa mnom, ali i generalno. Bio je divan čovek.

Piter Frempton/Photo: facebook@PeterFrampton
Piter Frempton/Photo: facebook@PeterFrampton

Bouvi i Frempton su se poznavali još od školskih dana, što je možda još jedan razlog što je Bouvi pomogao Fremptonu, koji se mučio nakon velikoh uspeha  70-ih.

– On je video da ću postati ovaj propali pop idol. Pa šta je najbolje što jemogao da učini za mene? Da me vodi svetom i ponovno predstavi kao dobrog muzičara – napisao je gitarista.

Fremptonovi memoari, pod naslovom ” This is my journey” predviđena je za objavljivanje 20. oktobra.

– Ovo jeste moje putovanje – rekao je prilikom najave knjige. – Sve što sam ikada hteo da radim je da sviram gitaru, a to me je osvelo na mnoga različita mesta – fizički i psihički. Bio sam na mesecu i natrag bez rakete, ali takođe u dubini očaja. Nikad ne prestajete da plaćate tu članarinu. Neuspeh je bio moja najveća inspiracija. Otresem prašinu, i onda želim to da uradim opet.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime