Pit Tauzend odbija da ide na turneju dok The Who ne snimi novi album, a čeka se, naravno – Daltri

0
262
Oglasi
Pit Tauzend/Photo: facebook@OfficialPeteTownshend
Pit Tauzend/Photo: facebook@OfficialPeteTownshend

Pit Tauzend nema ništa protiv nove turneje s grupom The Who, ali pod uslovom da pre toga snime novi album.

Legendarni gitarista i pevač Rodžer Daltri nedavno su najavili američku turneju koja bi se sastojala od dva dela, a na svakom koncertu bi im se pridružio i simfonijski orkestar. Takođe su potvrdili i da je u planu novi album grupe The Who. Biće to njihov 12. po redu album, a dok se čekaju detalji, Tauzend otkriva da fanovi benda neće biti puno iznenađeni s onim što čuju, ali i da ne želi da krene na turneju pre nego što album bude objavljen.

– Ispalo je malo haotično – izjavio je Tauzend u razgovoru za Billboard – – Ugovor za turneju je potpisan uoči Božića, a ugovor za album odmah nakon Božića. Rodžer je imao upalu uha i nije mogao detaljno da presluša materijal za album pa se to se odlagalo i odlagalo i odlagalo. Da budem iskren, zaista nisam smatrao da ćemo moći da snimimo novi album ili krenemo na novu turneju. Neko vreme je bilo prilično intenzivno i sve se odviljao u zadnji čas.

Pit Tauzend/Photo: facebook@OfficialPeteTownshend
Pit Tauzend/Photo: facebook@OfficialPeteTownshend

Dodao je i kako je napisao “puno različitih deonica i deliča pesama”.

– Kao i uvek, moj pristup bio je prilično raspršen. U muzičkom smislu, raspon je zaista veliki. Ima pseudo opere, ima i elektronike. Ima i nekoliko balada, ali i ekstremnijih poduhvata. Smatram da fanovi grupe The Who, koji stvarno vole našu muziku, neće biti previše iznenađeni – rekao je i dodao:

– Kad bismo radili istu turneju kao što je bila i poslednja, to ne bi imalo nikakvog smisla. Ovo nam je jako izazovna, čak i opasna odluka.

Iako se Tauzend raduje ideji turneje s orkestrom, ipak zaključuje:

– Napisao sam pesme za koje sam se nadao da će se svideti Rodžeru – to mi je bio cilj. Pokušao sam da napišem nešto što će ga dovoljno uvući i zaintrigirati, nešto što će mu biti izazovno. Sve dok demo pesme ne budu snimljene i dostavljene Rodžeru, neće biti ni turneje.

HL/Izvor: mixer.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime