Pevač sasvim izgubio kompas: Frontmen Eagles Of Death Metal izvređao preživele u napadu u Parklendu

0
269
Oglasi
Eagles Of Death Metal/Photo: facebook@eaglesofdeathmetal
Eagles Of Death Metal/Photo: facebook@eaglesofdeathmetal

Frontmen grupe Eagles Of Death Metal, koja je nastupala u koncertnoj dvorani Bataklan tokom terorističkih napada u Parizu, javno je napao tinejdžere koji stoje iza “March For Our Lives” protesta, održanom prošlog vikenda

Džesi Hjuz je preživele u pucnjavi u Parklendu nazvao “zlim zlostavljačima mrtvih” navodeći da su iskoristili smrt svojih drugova zarad demonstracija i medijskog pojavljivanja.

– Kada se istina ne podudara sa tvojom smrdljivom agendom, samo zadrži dah, lupkaj nogama i odbij da je prihvatiš – napisao je Hjuz na Instagramu.

– Bilo bi smešno da nije tako patetično i odvratno – dodao je.

Eagles of Death Metal su nastupali u Bataklan dvorani u Parizu, 13. novembra 2015, kada su teroristi Islamske države izveli seriju napada na Pariz. Broj žrtava tokom noći dostigao 130, uključujući 89 ljudi koji su ubijeni baš u dvorani, uz stotine ranjenih širom Pariza.

Pozivajući se na taj napad, Hjuz je napisao:

“Kao preživeli iz tog napada, mogu vam reći iz prve ruke da svi vaši protesti i odsustva iz škole vređaju sećanje na one koji su ubijeni i da svakom radnjom zlostavljate i vređate mene i svakog drugog ljubitelja slobode… Živeo rokenrol… I neka svako od vas, zlih zloupotrebljavača mrtvih, poživi što je duže moguće kako biste što duže morali da trpite svoju sramotu i budete prokleti”.

Pevač je na društvenoj mreži okačio i fotografiju učenice Eme Gonzales, kako cepa američki Ustav. Nazvao ju je “odvratnim licem izdaje” i “preživelom ničega”.

Na originalnoj fotografiji, Ema cepa poster na kome je nacrtana meta.

 

Njegove objave su izbrisane, ali su se ubrzo pojavile i nove. Fejsbuk strana grupe brzo je zatrpana objavama besnih fanova koji su komentarisali kako su završili sa tom grupom.

Hjuzu ovo nije prvi ispad ovakve vrste. Samo nekoliko meseci nakon napada u Parizu, negativno je komentarisao francuske zakone o kontroli oružja.

– Da li je vaša francuska kontrola oružja sprečila smrt ijedne j…e osobe u Bataklanu? Ako je odgovor da, voleo bih da ga čujem, jer ne verujem da je tako – govorio je tih dana.

Godine 2016. tvrdio je da deo krivice pripada pojedinim čuvarima dvorane koji se tog dana nisu pojavili na poslu.

– Izgleda očigledno da su imali ralog da ne dođu – rekao je za Fox Business.

Hjuz se kasnije izvinio za optužbe.

HL/Izvor: B92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime