Petar Janjatović: Riblja čorba nikada ne bi uspela bez Miše

0
250
Oglasi
Petar Janjatović/Photo: YouTube printscreen
Petar Janjatović/Photo: YouTube printscreen

Bas gitarista rok grupe Riblja čorba Miša Aleksić preminuo je danas od posledica koronavirusa, nakon što je 13. novembra bio hospitalizovan u KBC Bežanijska kosa.

PREMINUO MIŠA ALEKSIĆ… LEGENDARNI BASISTA RIBLJE ČORBE IZGUBIO BITKU SA KORONOM

Petar Janjatović, muzički novinar i rok kritičar, opisao je za Nova.rs, u nekoliko rečenica, svoje sećanje na Aleksića.

– Mišu sam upoznao još 1971. godine. Svirao je u grupi Rojali i bio saradnik emisije “Veče uz radio” i magazina Džuboks. Strasno je voleo muziku, binu, rad u studiju. Sa grupom SOS je par godina kasnije bio jedan od najaktivnijih na terenu. Srećan spoj su imali sa Borom Đorđevićem i to mu je obeležilo život. Bio je pouzdan Borin kompanjon – rekao je on za Nova.rs i dodao:

ČLANOVI RIBLJE ČORBE SE OPRAŠTAJU OD SVOG MIŠE… BORA: NISMO SE TAKO DOGOVORILI! VICKO: KAO DA SAM IZGUBIO BRATA; DŽINDŽER: NE MOGU DA PRIČAM…

Teško da bi Riblja čorba ostvarila onako uspešnu prvu fazu rada da nije bilo Mišine energije i entuzijazma. Kad su imali prvi veliki koncet i to na na Tašmajdanu 1979. godine, ganut euforičnom publikom, Bora se na bini rasplakao. Miša ga je zagrlio i smireno mu rekao otprilike ovo: “Boki sve je super, sad ćemo lepo da završimo koncert”. Eto, takav je bio Miša.

Miša je bio zaražen koronavirusom, te se od 13. novembra nalazio na lečenju u KBC Bežanijska kosa, a nedavno mu se stanje pogoršalo, te je završio na respiratoru. Danas je preminuo.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime