Peđa Milutinović otvara ovogodišnji ciklus Štek House muzičkih radionica

0
284
Oglasi
Peđa Milutinović, visual

Štek House počinje novu sezonu otvorenih muzičkih radionica BMR master class. Prvu će da otvori trenutno najtraženiji džez bubnjar u Srbiji – Predrag Peđa Milutinović aka Drumbooty u ponedeljak, 8. maja od 19:00 časova u kući Julijan Djupona. Ulaz na radionicu je besplatan.

Peđa Milutinović je rođen u Kragujevcu i u svojoj dosadašnjoj karijeri potpisuje se kao džez bubnjar i kompozitor. Pohađao je časove džez bubnjeva kod prof. Dušana Ivaniševića i za klasične udaraljke kod prof. Dušana Vrbića.

Godine 2012. Postao je član Maks Kočetov kvarteta i Vasil Hadžimanov benda. Sa Vasil Hadžimanov bendom snimio je dva albuma “Alive” feat. David Binney i “Linesin sand” i sa Maks Kočetov kvartetom album “13:30”.

Qzama Quartet/ Photo: Promo

Naredne godine sa Lukom Ignjatovićem, Filipom Bulatovićem i Petrom Krstajićem osnovao je Qzama quartet sa kojim je snimio i objavio album “Portret in black and white” 2016. godine.

Muzički kritičari iz Srbije i sveta su u više navrata ocenjivali Qzama quartet kao najbolji mladi bend u Srbiji i šire.

Godine 2015. godine sa Petrom Krstajićem i poznatim američkim saksofonistom Dejvidom Binijem osniva trio Avenija. 2016. godine osniva Schime Trio sa Lukom Ignjatovićem i Borisom Šainovićem.

Debi album “Do you really wanna play” objavili su za Metropolis Music u novembru 2016. godine. Najnoviji projekat Schime je “Fusion makes sense” sa 19-članim gudačkim orkestrom Muzikon.

Schime trio+2/ Photo: Ana Đapić

Godine 2016. godine osvaja drugo mesto za najboljeg instrumentalistu na međunarodnom takmičenju “The Best Musical Mind“.

Kao nagradu dobio je putovanje u Sao Paolo (Brazil), gde učestvuje na brojnim radionicama i svirati sa najpoznatijim brazilskim muzičarima kao što su Lupa Santiago, Robinho Antunes, Sidiel Viera i drugi.

U aprilu 2020. objavio je svoj debi album “Veritas Vincit” koristeći alias drumbooty za Orenda records iz Los Anđelesa.

Na albumu se nalaze vizionarski saksofonista i kompozitor Dejvid Bini, Pera Krstajić, Luka Ignjatović– saksofonista, Ron Varburg – trubač I producent, Ilija Nikolić – inovativni klavijaturista i dizajner i Andrija Gavrilović – klasični i džez trubač i kompozitor, svi sa sedištem u Njujorku, izuzetni gitaristi Nikola Milenković i Branko Trijić, i hip hop producent Stefan Todorović Mystee, sa sedištem u Beogradu, i Ivana Vukmirović Manivi , pevačica koja živi u Berlinu.

drumbooty/ Photo: Ivana Čutura (promo, DOB)

Godine 2020. godine osnovao je bend drumbooty kao petočlani sastav koji karakteriše energična i melodična fuzija džeza, elektronike, hip hopa i afrobeata.

Pored Milutinovića na bubnju bend čine: saksofonista Luka Ignjatović, na klavijaturama Stevan Milijanović i Bojan Cvetković, Akoš Forgač na bas gitari koji upotpunjuje groove modernim pristupom koji donosi sa Berklija i njujorške džez scene. Pored samostalnih nastupa, bend je do sada ostvario saradnju sa našim popularnim hip hop sastavom Prti Bee Gee.

Ovogodišnji ciklus radionica se realizuje u saradnji sa kućom Julijan Djupona.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime