Pančevci, hvala na kolačima… Konstrakta oduševljena posle koncerta Zemlje gruva u rasprodatom KC Pančeva

0
163
Konstrakta i Zemlja gruva u KC Pabčevo/Photo: Dragana Kožan
Oglasi

Konstrakta i bend Zemlja gruva održali su koncert u rasprodatom Kulturnom centru Pančeva, svečano otvorivši prvo izdanje muzičko-edukativne No Panels konferencije.

U prepunoj sali, Konstrakta je uz horsko pevanje, gromoglasnu podršku i euforiju publike izvela svoje najveće hitove, uključujući i “Novo, bolje”, “In Corpore Sano”, “Nobl”, “Mekano”, “Obećaj mi”, “Neam šamana”.

Konstrakta i Zemlja gruva u KC Pabčevo/Photo: Dragana Kožan

Nakon koncerta u Pančevu, predstoji letnja festivalska turneja po regionu, koja će kulminirati velikim koncertom u Beogradu 19. septembra u Sava Centru, uz specijalan audio-vizuelni nastup.

– Pamtićemo koncert u Pančevu po neposrednoj atmosferi koja je zavladala od prvog takta, po velikom broju dece i tinejdžera koji su pevali sa nama sve vreme, čak i stare pesme Zemlje Gruva, kao i po predivnim poklončićima koje smo dobili od Pančevaca. Sinoć sam dobila i kolače – to je zaista kraljevski gest. Hvala Pančevcima! – poručila je Konstrakta nakon koncerta i Pančevu i dodala;

– Sinoćni koncert je bio fina uvertira u letnju sezonu, koju ćemo zaokružiti velikim beogradskim koncertom u Sava Centru. Za ovaj poseban nastup pripremamo specijalni audio-vizuelni performans. Naravno, veliki koncert znači i velike poklone, pa ima dovoljno vremena da se sve isplanira do septembra.

Tokom gotovo dva sata izuzetno energičnog nastupa, prepunog vrisaka, gromoglasnih aplauza i horskog pevanja publike, smenjivali su se Konstraktini hitovi i pesme iz bogatog muzičkog opusa benda Zemlja Gruva.

Konstrakta najavila prvi veliki samostalni koncert u Beogradu… Vidimo se 19. septembra u Sava Centru

Koncert je otvoren dobro poznatom numerom “Novo, bolje”, kojom su se predstavili na ovogodišnjem takmičenju Pesma za Evroviziju/PZE2024, a zatim je usledio triptih “Evo, obećavam” i Konstraktin prvi singl “Žvake”.

Nakon hita “Mama”, izveli su noviju pesmu “O, klasje moje” po tekstu Alekse Šantića, uz koju je Konstrakta čestitala osmacima i maturantima kraj školske godine, dok su mladi skandirali “Konstraktu za nastavnicu srpskog jezika”.

Konstrakta i Zemlja gruva u KC Pabčevo/Photo: Dragana Kožan

Vanvremenske numere “Django”, “Tuga”, “Jednom je sada”, “Plodni dani”, “Da bi nam”, “Nisam znala da sam ovo htela” i “Meni treba” provele su publiku kroz prvu deceniju zajedničkog stvaralaštva Konstrakte i Zemlje Gruva. Čak su i najmlađi u publici pevali uglas s njima. Ovaj segment koncerta zaokružili su obradama Dina Dvornika – pesmama “Afrika” i “Zašto praviš slona od sebe?”.

Konstrakta, Gile, Cane, Rambo, Đule… osnovali Bend 55 i snimili pesmu “Jedra”, a razlog je – humanitarna akcija

Kulminacija koncerta bile su Konstraktini megahitovi koji su prepunu salu digli na noge – “Neam šamana”, “Nobl”, “Mekano” i “In Corpore Sano”, izazvavši euforiju, aplauze, vriskove i erupciju emocija.

Usledio je bis uz “Novo, bolje”, nakon čega se publika popela na binu, te se kraj koncerta pretvorio u jednočasovno druženje sa Konstraktom, fotografisanje i davanje autograma.

Konstrakta i Zemlja gruva u KC Pabčevo/Photo: Dragana Kožan

Nova muzička konferencija pod nazivom No Panels Conference održava se 31. maja i 1. juna u Pančevu. Reč je o muzičko-edukativnoj platformi koja za cilj ima obrazovanje muzičkih profesionalaca, muzičara, učenika i studenata muzike. Konferenciju organizuju izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil.

Konstrakta o zaradi influensera: To je uvredljivo za ljude koji rade od 9 do 5

Ulaznice za beogradski koncert Konstrakte i Zemlje Gruva, zakazan za 19. septembar, od 20:30, u Plavoj sali Sava Centra su u prodaji na prodajnim mestima Ticket Visiona kao i onlajn.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime