OVO SE ZOVE SJAJNA VEST… Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa sledeće godine na novom albumu

0
332
Oglasi
Džimi Hendriks/ Photo: Facebook @JimiHendrix
Džimi Hendriks/ Photo: Facebook @JimiHendrix

Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa, snimljene između 1968. i 1970. godine, biće objavljenje sledeće godine.

Experience Hendrix i Legacy Recordings najavili su danas da će Hendriksov album “Both Sides of the Sky” objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći deo trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. “Valleys of Neptune” je bio izdat 2010, a “People, Hell and Angels” 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inžinjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila “veoma eksperimentalna godina” za Hendriksa .

– Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete ‘Oh bože. Ovo je previše (psovka) neverovatno – rekao je Krejmer.

Mnoge pesme s novog albuma je snimila grupa Band of Gypsys u kojoj su pored Hendriks bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dve pesme – “$20 Fine” i “Woodstock”.

– Zvuči kao Krozbi, Stils end Neš osim što je na esidu – rekao je Krejmer za pesmu “$20 Fine”.

https://www.youtube.com/watch?v=W3JsuWz4xWc

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsednicom Experience Hendrix. On je rekao da je “Both Sides of the Sky” poslednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendriskovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

HL/Izvor: beta

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime