Ovako zvuči “Analog Love”… LP Duo predstavio novi video singl

0
237
Oglasi
LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)
LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)

Jedinstveni klavirski dvojac LP Duo, Sonja Lončar i Andrija Pavlović, objavili su singl i spot “Analog Love”, prvi sa predstojećeg albuma “Duality”.

Album je od danas u pretprodaji, a publici će nakon nekoliko novih singlova, biti predstavljen 20. septembra.

Kompozicija “Analog Love” nastala je spontano, u roku od samo tri dana, objašnjava LP Duo:
– Kompozicija je prvobitno bila nazvana drugačije, po jednom presetu koji smo koristili u produkciji, ali je došlo do promene i nazvana je “Analog Love” čime je dobila na romantičnosti koji se odlično uklapa u ceo muzički narativ.

Delo prati autorski video spot koji predstavlja vizuelnu nadogradnju muzike i umetničkog rada LP Dua, nastao u raskošnoj Palati Srbije, režirao ga je Lazar Bodroža dugogodišnji bliski saradnik u razvoju njihovog vizuelnog jezika, sada i uz direktora fotografije Lazara Bogdanovića.

– Sa Lazarom Bodrožom imamo divnu višegodišnju saradnju, razumevanje i poverenje. Njegov rad se oslanja na rusku avangardu, dok mu je sa druge strane bitna i umetnost koja je nastala na prostoru Jugoslavije. Balansiranjem je došao do estetike koja odlično funkcioniše uz našu muziku; jedno drugo dopunjuju, a opet jedno drugom daju dovoljno prostora. Lazar razmišlja i futuristički, što je takođe važno, u pravcima koji su nama bliski i interesantni – ističu Sonja i Andrija.

Singl “Analog Love” je prva digitalno dostupna numera sa objavljenog treklista albuma “Duality” u izdanju Universal Music Serbia, a koji je već od danas u pretprodaji na svim dostupnim servisima, kao i na ploči i CD-u, sa zvaničnim izlaskom 20. septembra do kada nas očekuju još dva digitalna singla.

Album prvi put na jednom mestu okuplja autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua, potpuno novom instrumentu razvijenom tokom istraživačkog projekta Quantum Music.

LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)
LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)

Spajajući digitalno i akustično, tehnologiju i kreaciju, LP Duo donose jedinstvenu inovaciju u komponovanju i izvođenju nove klavirske muzike.

LP Duo će 27. avgusta koncertom u okviru Yellow Lounge – Deutsche Grammophon programa u Salzburgu internacionalnoj publici predstaviti album “Duality”, u društvu još nekoliko velikih imena aktuelne savremene umetničke muzike sa kojima će nastupiti iste večeri.

Od 2004. godine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, poznati u svetu muzike kao LP Duo, istovremeno su eksperimentisali sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira i razvijali novi pristup savremenoj klavirskoj muzici.

Od tada, brišući granice između kamernog ansambla i rok benda, pod imenom LP Duo, postali su jedan od trenutno najuspešnijih klavirskih dua.

Tokom svoje bogate izvođačke karijere, nastupali su u koncertnim dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku i Džon F. Kenedi centar za scensku umetnost u Vašingtonu, na brojnim festivalima i solističkim turnejama širom Evrope, Amerike i Azije, sa stalnim koncertima širom regije Zapadnog Balkana.

LP Duo proglašen je jednim od osam najboljih svetskih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju Dranoff Miami Two Pianos u Majamiju (Florida) 2008. godine. Osim toga, uručena im je nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih, kao i godišnja nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) za najbolje mlade umetnike. Osvojili su i nagradu Bryno Frey Stiftung Landes u Nemačkoj koja se inače dodeljuje samo nemačkim državljanima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime