OUTHIDE FESTIVAL 2018. u Zaječaru: Bunt… po istinitoj priči

0
284
Oglasi
Outhide festival/Photo: Outhide promo
Outhide festival/Photo: Outhide promo

Treće izdanje festivala Outhide ove godine biće održano 27. i 28. jula u Zaječaru, u park-šumi ‚Kraljevica, nadomak brutalistčkog spomenika “,Palim borcima u  NOR-u”.

Outhide ove godine stvari diže na viši nivo, a posetioce Festivala očekuju nezaboravni nastupi poznatih imena alternativne muzičke scene na čaktri3 zasebne bine. Naravno, Outhide nije samo muzički festival i da će se u ponudi naći i dnevni program, sačinjen od brojnih radionica, izložbi, kao i programa namenjenog deci.

Outhide festival/Photo: Outhide promo
Outhide festival/Photo: Outhide promo

Na tri stejdža okružena borovom šumom, publika će moći da uživa u nastupima velikog broja izvođača, ali i brojnim umetničkim instalacijama.

Na ALT stejdž ove godine dolaze popularni izvođači alternativne rok kao i rep muzike. Legendarni beogradski bend Kanda kodža i Nebojša će ovom prilikom promovisati i svoj novi singl – “Letnji dan“. Pripremite se na prekide stvarnosti koje će ovaj sastav sigurno doneti na šumovitu Kraljevicu.  Takođe na ALT stejžu ove godine naći će se i mladi bend Dogs in Kavala koji donosi nestvarni psiholdelični zvuk pravo iz garaže, kao i sastav Mutietnička Atrakcija.

Još jedna zvezda, koja trenutno privlači neverovatnu pažnju ljubitelja rep muzike, zasijaće u zaječarskoj šumi. U pitanju je mladi reper Surreal, koji podiže gas do maksimuma i sleće privatnim džetom 28. jula na ALT stage.  Pored njega na ALT stiže i jedan od definitivno najznačajnijih sastava domaće rep scene, jedinstveni PRTI BEE GEE.

Za ljubitelje elektronskog zvuka Outhide je zakuvao moćni techno i house zvuk kojim će dirigovati maestro ovog žanra Dejan Milićević koji dolazi na TSAHEYLU stejdž.  Za DJ pultom naći će se i Kristina Lalić, Bokee i Nikola Mihajlović, Luka Concrete i Bojan Vukomirović, Betomeng, Phill and Dansmore, As Smoth As koji će dati posebnu notu novom univerzumu koji se stvara na TSAHEYLU stejdžu.

Na ZALET stejdž, pravo iz udžbenika stižu drugačije upakovani Cecini stihovi. Rep dvojac FTP! dolazi direktno iz bloka da vas vodi na pusto ostrvo. Za zasigurno nezaboravne večeri na ovom stejdžu biće zaduženi i Prženo, Skreč Majstor Ljuban kao i mnogi drugi stvaraoci neobičnog zvuka čiji jedinstveni stil garantuje dobar provod.

Outhide festival/Photo: Outhide promo
Outhide festival/Photo: Outhide promo

Pripremite se na odbrojavanje dana do Festivala, jer vas pored navedenih očekuje i više od 30 izvođača koji će doći u Zaječar 27. i 28. jula da, kako kažu organizatori, “uzburkaju balans kosmosa i prožmu Kraljevicu energijom koja stvara uspomene”.

Cilj ovog buntovnog festivala je da vremenom odvaja deo profita i ulaže u izgradnju atrakcija u Zaječaru kako bi uticao na turistički potencijal, privukao turiste i vratio gradu stare boje.

Ulaznice za festival mogu da se nabave na svim Win Win  prodajnim mestima ili putem sajta DD Tickets. Cena dvodnevne ulaznice iznosi 800 rsd, dok je cena jednodnevnih ulaznica 500 rsd. Takođe u toku je i akcija 4+1, tokom koje se pri kupovini četiri karte, peta dobija gratis.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime