Otkazana “satanistička liturgija” poljskog benda Batushka u Beogradu

0
376
Batushka Kšištofa Drabikovskog, promo
Oglasi

Poljski bend Batushka Kšištofa Drabikovskog ipak ne;e održati koncert u Beogradu.

Advokat udruženja građana Pravoslavna kultura iz Valjeva bio je u Dorćol platzu, kako bi lično predao opomenu pred krivičnu prijavu i zahtev za otkazivanje koncerta i kojim se vređa javni moral, tradicija, kultura i vera našeg naroda, pa su mu tom prilikom iz organizacije rekli da je otkazan koncert poljskog benda Batushka koji je trebalo da bude održan 23.11.2023. godine u Beogradu u Dorćol platzu, prenosi portal srbin.info.

Da podsetimo, pre nekoliko dana, monah Arsenije Jovanović, iguman manastira Svetog Petra i Pavla kod Mionice, putem svojih društvenih mreža uputio je apel da se održi protest tokom koncerta ove poljske poljske blek metal grupe.

“Satana u Beogradu” ili šta je problem s koncertom Batushke u Dorćol Platzu?

Pokušavajući da saznamo da li je ova informacija tačna, otkrili smo da na zvaničnom sajtu Dorćol Platza i Facebook stranici nema najave za koncert, a na broj telefona se niko ne javlja.

S druge strane, FB event – Krzysztof Drabikowski’s BATUSHKA (Батюшка), Kanonenfieber i Uburen u Beogradu! – je do kasnih popodnevnih sati bio i dalje aktivan, ali se potom na njemu pojavila informacija da je koncert otkazan.

Na sajtu Gigstix, na koji vodi link za kupovinu ulaznica, od jutros nema opcije za njihovu kupovinu.

Mitologija, harmonika, blasfemija i liturgija… Batushka, Arkona i bendovi podrške priredili blek metal spektakl u Barutani

Beograd je tako ostao bez prilike da čuje i drugu “inkarnaciju” kultnog benda, budući da je Batushka Bartolomeja Krisjuka održala sjajan koncert početkom oktobra u Barutani.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime