Otkazan MetalDays, najveći metal festival u regionu

0
293
Metaldays
Oglasi

Najveći metal festival u regionu, MetalDays, koji je trebalo da bude održan od 28. jula do 3. avgusta kod Velenja u Sloveniji, za ovu godinu je otkazan.

Festival je već imao ulaznice u prodaji za ovu godinu, ali zbog prošlogodišnjih poplava, koje su dovele do otkazivanja festivala prošle godine, došlo je do finansijskih problema koji se nastavljaju i ove godine.

Novo izdanje festivala, koje smo mogli da pratimo u Tolminu, najavljeno je za 2025. godinu, od 27. jula do 2. avgusta.

Novodsadski Offscore svirali na Metal Days festivalu u Velenju i sve zabeležili u “ludom” dokumentarcu…

Među najavljenim izvođačima za ovogodišnje izdanje bili su Blind Guardian, Accept, God Is An Astronaut, Emperor, Rage, Soen, Korpiklaani.

Cela izjava sledi u nastavku.

“Draga MetalDays zajednico,

S mešavinom emocija delimo ovu vest: MetalDays se neće održati 2024. Nažalost, zbog izazova s kojima smo se suočili, morali smo da donesemo tešku odluku da se ove godine ne nastavi s festivalom.

Posle opsežnih diskusija, doneli smo tešku odluku da odložimo MetalDays 2024 i umesto toga prebacimo fokus na MetalDays 2025, koji bi se trebalo da bude održan od 27. jula do 2. avgusta 2025. Iako ova odluka nije doneta lako, verujemo da je najrazumnija i u najboljem interesu svih uključenih.

Kao što znate, otvoreno smo pričali o izazovima s kojima se MetalDays suočio, zajedno s mnogim drugim festivalima, tokom protekle godine. MetalDays 2023. naišao je na neviđene poteškoće zbog velikih poplava, što je dovelo do otkazivanja poslednja dva festivalska dana. Posledice, zajedno s finansijskim problemima, učinile su nam izazov da pružimo iskustvo koje svi zaslužuju.

Na MetalDaysu, naša misija od samog početka bila je da organizujemo najbolji mogući događaj. Postavili smo letvicu vrlo visoko, a vi, naši dragi posetioci, kao i bendovi, agenti, ekipa i partneri, ne zaslužujete ništa manje. S obzirom na okolnosti, odmor i preusmeravanje naših napora da osiguramo sjajno sledeće izdanje čini se pravim korakom napred.

Umesto da žurimo u još jedan ciklus planiranja s finansijskim izazovima, ovo vidimo kao priliku da napravimo pauzu, pregrupišemo se i posvetimo se osiguravanju uspeha sledećeg izdanja.

Želimo vam svima samo najbolje i još jednom izražavamo našu zahvalnost za svu vašu podršku na svakom MetalDays izdanju. Pratite naše društvene mreže i web lokaciju za ažuriranja. Uskoro će nam se putevi ponovo ukrstiti.

Tim MetalDaysa.

*Karte kupljene za 2024. važe za 2025. godinu, a vlasnici ulaznica biće kontaktirani putem mejla.
**Vlasnici ulaznica za MetalDays 2024. mogu besplatno da posete GoatHell Festival.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime