Novodsadski Offscore svirali na Metal Days festivalu u Velenju i sve zabeležili u “ludom” dokumentarcu…

0
327
Offscore, plakat
Oglasi

Novodsadski bend Offscore je imao čast da bude jedini predstavnik naše zemlje na ovogodišnjem Metal Days 2023 festivalu u Velenju u Sloveniji.

Pored svog nastupa koji je bio održan u četvrtak 3. avgusta, momci iz Offscore su imali priliku da uživaju u celodnevnim izvedbama raznih “malih” i “velikih” benova koji su takođe nastupali na ovom festivalu. Ceo put, tamo i nazad, a i sam nastup dokumentovan je i prezentovan u vrlo zanimljivom video zapisu koji možete da pogledate na kraju članka.

Offscore postoji već niz godina, bend je promenio nekoliko radnih naziva i nekoliko članova, dok se sve kockice nisu složile. Trenutna postava, kako oni kažu, finalna, radi kao Doxa.

Slovenački festival MetalDays otkrio sve adute ovogodišnjeg izdanja…

Njihov žanr se najlakše može kategorisati kao metalcore/nu metal. Mada, tu ostaje dosta prostora i za drugačiju kategorizaciju. Momci iz Offscorea se ne osvrću previše na žanrove, već se fokusiraju na muziku koju stvaraju. Glavni cilj im je da svi članovi uživaju u onome što stvaraju.

Kako kažu, nastup na Metal Days festivalu je najveći pomak koji je bend napravio od nastanka.

– S obzirom na to da nam je ovo prvi put da sviramo van zemlje, nismo mogli da budemo srećniji. Prezadovolji smo našim nastupom i nadamo se ponovnom nastupu naredne godine. Kako smo saznali tamo, svi bendovi koji su svirali na Metal Days 2023 Beach Stageu ulaze u izbor bendova koji mogu biti izabrani da sviraju sledeće godine na istom festivalu – kaže Filip Boškov, basista benda.

Evo zašto metal muzika dobro utiče na naš mozak i mentalno zdravlje…

Sam nastup je bio dobro uvežban set od 5 autorskih pesama koji je bend predstavio u najboljem mogućem svetlu. Utegnut i agresivan zvuk srpskog metala je brijao kraj Velenjskog jezera. Offscore je dao sve od sebe, kao što se i vidi u njihovom video dokumentarcu.

Velenje, kao malo mesto, je sve posetioce Metal Daysa pozdravilo odličnom organizacijom, predobrim metalom i ludim vremenom. Na veliku žalost svih posetilaca, poslednji dan festivala je bio otkazan zbog nepredviđenih kiša i poplava, kako u Velenju tako i u ostatku Slovenije.

Prosidba usred mosh pita na metal festivalu u Danskoj..

S vedrije srane drago im je što su čuli bendove:Tesseract, Archspire, Killswitch Engage, Bullet for my Valentine, Mass Hysteria, DethroneTheCorrupted, Bleed From Within, Eleine i mnoge druge.

Pogledajte kako je momcima iz Offscore-a bilo na Metal Days festivalu u Velenju:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime