Objavljen kompeltan program Street Art festivala u Kraljevu od 21. do 26. avgusta

0
355
Street Art Festival/Photo; promo Street Art Festival
Oglasi

Kulturni centar “Ribnica” Kraljevo organizuje Street Art festival od 21. do 26. avgusta 2023.

Program počinje 21. avgusta izradom murala na više lokacija u gradu. Fasade će ukrašavati Vuk Đurić Endo, Maja Stojanović Zmaja, Aleksandar Glibetić Pibo i Katarina Stevanović Kaća. Učenici Umetničke škole sa profesorkom Alisom Matović oslikavaće brod na dečjem igralištu pored Ibra.

To je bilo neko lepše i srećnije vreme

U četvrtak, 24. avgusta u 19 časova, u dvorištu Francuske kuće biće otvorena izložba fotografija “To je bilo neko lepše i srećnije vreme” Dragana Teodorovića Zeka. Istovremeno će biti predstavljena i fotomonografija za koju su tekstove napisali Petar Peca Popović, naš poznati rok kritičar i Borisav Bora Đorđević, pevač i frontmen Riblje čorbe.

U muzičkom programu učestvuju Dragan Urošević Uroš i Darko Spasić, gitarski duo grupe Epilog. Na repertoaru su neki od najvećih rok hitova strane i domaće muzike.

Narednog dana, 25. avgusta, na istom mestu u 18 časova je koncert pod nazivom “Klasika za najmlađe”. Repertoar interaktivnog koncerta za bebe i decu čine kompozicije klasične muzike, pažljivo birane i prilagođene uzrastu, ali i dečje pesmice uz koje deca i roditelji mogu da igraju.

Program Street Art Festivala

Numere izvode Milijana Zolotić Simić, diplomirana violinistkinja i autorka programa, i pijanista Boris Škapik, koji će decu upoznati sa svojim istrumentom i animirati ih da sami proizvedu ton.

Program namenjen najmlađim sugrađanima nastavlja se od 19 časova i 30 minuta na Trgu srpskih ratnika. U klovnovsko-žonglerskoj predstavi Kinetrop teatra učestvuju Goksi, Horhe i klovnica Kokica.

Nakon programa za decu, od 21 čas na trgu je koncert pop-rok grupe Neverne bebe, regionalne koncertne atrakcije, koja ove godine obeležava trideset godina postojanja i rada. Posetioci će imati priliku da čuju nove pesme, sa osmog studijskog albuma “Hodaj”, objavljenog krajem prošle godine u izdanju PGP RTS-a.

Neverne bebePhoto; promo Street Art Festival

Festival se završava u subotu, 26. avgusta.

Na Trgu srpskih ratnika u 20 časova nastupa hrvatski bend Elemental. Elemental je bend čija je baza rep muzika, ali teško bi ga bilo svesti samo na jedan muzički žanr. U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova, što njihov izražaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge.

Elementall/Photo; promo Street Art Festival

Mile Kekin i bend zatvoriće ovogodišnji Street Art koncertom koji počinje u 22 časa. Nastup na festivalu je deo regionalne promotivne turneje povodom Kekinovog drugog solo albuma “Nježno đonom”. Mile Kekin kroz solo karijeru nastavlja da bude pripovedač, a sa oodmlađenom postavom pratećeg sastava pripremio je koncert sa mnogo novih muzičkih uzbuđenja, ali osim novih pesama, na repertoaru će se naći i poznati stari hitovi.

Mile Kekinl/Photo; promo Street Art Festival

Svi programi su besplatni za publiku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime