“Ostavljeni”, priča o svetu u kome živimo

0
245
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Od 06. oktobra u bioskope širom Srbije stiže potresan film “Ostavljeni”, čija je glavna tema rasizam i imigranti. Priča ovog filma prati Mojsesa (Gael Garsija Bernal) koji sa grupom imigranata putuje preko komplikovanog dela Sonorske pustinje koju niko ne čuva, pokušavajući da ilegalno pređu granicu i uđu u SAD. Njihov san o boljem životu prekinuće Sem (Džefri Din Morgan), poremećeni odmetnik koji granični zakon uzima u svoje ruke. U pratnji svog psa, Sem, počinje da “lovi” grupu nenaoružanih muškaraca i žena imigranata koji su se našli tu, pucajući u jednog po jednog. Mračna igra mačke i miša je počela, a Mojses mora da nadmudri lovca kako ne bi postao nova žrtva ove puste zemlje.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ovaj film označava posebno i  lično putovanje u pripovedanju za pisca, reditelja, urednika i producenta  Honasa  Kuarona, koji je proveo poslednjih sedam godina radeći  na ovoj priči. U jednom intervjuu izjavio je – Iskoristio  sam svoje putovanje kroz  jugozapad SAD-a gde sam naišao na ljude i priče o surovim  putovanjima imigranata u potrazi za boljim životom. Bio sam veoma dirnut njihovim iskustvima i  prosto sam morao da njihove priče ispričam kroz film.  Još pre “Gravitacije” bio sam veoma zainteresovan za  temu filmova u kojima se publika povezuje sa pričom i karakterom na veoma visceralan način. Hteo sam da stvorim napeti film koji će da uključi publiku u iskustvo imigranata i takođe im omogući da razmisle o ovoj veoma komplikovanoj temi današnjeg sveta.

Francuski umetnik Vudkid radio je  muziku za film “Ostavljeni”, a od 12 pesma koje su se našle na ovom saundtreku pesma “Land of all” se najviše izdvojila.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime